Gratis verzending vanaf €20 | zakelijk op factuur bestellen  🎉
Iemand die een auto dashboard schoonmaakt

Dashboard (en beeldscherm) auto schoonmaken: hoe doe je dat?

Dashboard (en beeldscherm) auto schoonmaken: hoe doe je dat?

Het schoonmaken van de binnenkant van je auto is belangrijk voor een goede rijervaring en verbetert de zichtbare waarde van je auto. Ook beperkt een goede schoonmaak de verspreiding van bacteriën en virussen in je auto en is een klein vlekje op de binnenkant van je ruit al snel storend. Misschien rijd je al regelmatig door de wasstraat en maak je het interieur schoon. Desondanks worden het (touchscreen) beeldscherm en dashboard vaak vergeten. Zitten deze vol met stof, vet vlekken en strepen? Dan is het tijd voor een grondige schoonmaak! In deze blog lees je hoe je het dashboard én beeldscherm van jouw auto goed maar veilig schoonmaakt.

Benodigdheden beeldscherm en dashboard auto schoonmaken

Om te beginnen, gebruik geen chemische en alcoholhoudende dashboard reinigers of allesreiniger. Deze producten creëren (micro)krassen op het dashboard van jouw auto en bovendien zijn de chemicaliën slecht voor je huid. Zorg dat je de volgende items bij de hand hebt:

*Wist je dat microvezeldoeken erg efficiënt zijn voor het schoonmaken van het dashboard van jouw auto? Je hoeft namelijk minder druk te gebruiken om het dashboard goed schoon te maken. Dit komt door de speciale structuur van de microvezeldoeken. Door het zachte materiaal is ook de kans op microkrassen kleiner dan wanneer je een stuk keukenrol of spons zou gebruiken. Kortom, met twee microvezeldoeken kun je eenvoudig en veilig vuil en vingerafdrukken verwijderen van het dashboard van jouw auto.

Stappenplan dashboard auto schoonmaken

Een schoon en fris dashboard draagt bij aan een aangename rijervaring en een verzorgde binnenkant van de auto. Volg onze vier eenvoudige stappen voor een superschoon dashboard!

Verwijder los vuil en stof van het dashboard

Verwijder los vuil zoals kruimels en stof van het dashboard met het zachte borstelopzetstuk van jouw stofzuiger. 

Reinig het dashboard met schoonmaakspray en microvezeldoek

Spuit een kleine hoeveelheid (non-alcoholische) schoonmaakspray op een schone, droge microvezeldoek. Spray nooit direct op het dashboard, hierdoor gebruik je al snel te veel vloeistof. Wrijf in cirkelachtige bewegingen om strepen te voorkomen. Gebruik eventueel een kleine borstel of kneedbare putty voor de wat lastig bereikbare plekken zoals kleine hoekjes en knoppen.

Wrijf het dashboard droog met een droge microvezeldoek

Nadat je het schoonmaakmiddel even hebt laten intrekken, pak een droge microvezeldoek. Wrijf hiermee over het dashboard totdat het dashboard droog is.

Stappenplan auto beeldscherm schoonmaken

Parkeer jouw auto op een koele plek

Verzamel jouw niet-chemische en alcoholhoudende autopoetsmiddelen en parkeer de auto in een schaduwrijke plek. Dit laatste is belangrijk, want als de auto te warm is, droogt het schoonmaakmiddel te snel op. Hierdoor heb je kans op strepen op het scherm. Wil jij jouw auto beeldscherm in de zomer schoonmaken? Doe dit dan niet in een auto die de hele dag in de zon heeft gestaan, maar wanneer de auto is afgekoeld. Zo kan je het scherm in de avond schoonmaken of nadat de airco een tijdje aanstaat.  

Verwijder het overtollige stof

Pak een droge microvezeldoek. Wrijf zachtjes over het beeldscherm om overtollig stof te verwijderen.

Spray schoonmaakmiddel op een microvezeldoek

Let op: spray niet direct schoonmaakmiddel op het scherm, dashboard of een ander oppervlak in jouw auto. Hierdoor gebruik je al snel te veel vloeistof en kan jij jouw device beschadigen. Door het autopoetsmiddel te sprayen op de microvezeldoek, heb jij meer controle over de hoeveelheid vloeistof die je gebruikt voor de schoonmaak van het interieur van je auto. 

Reinig het auto beeldscherm met deze microvezeldoek

Wrijf heen en weer met de microvezeldoek over het scherm. Is er sprake van een hardnekkige vlek? Besteed hier wat extra aandacht aan, maar druk niet te hard op het scherm.

Pak snel een droge microvezeldoek

Wrijf over het scherm met een droge microvezeldoek totdat het schoonmaakmiddel is opgelost.

Je bent klaar! Jouw auto beeldscherm is weer helemaal schoon en heeft geen vetvlekken meer. Wil jij ook gelijk jouw laptop of tv-scherm, telefoon of PlayStation schoonmaken? Ontdek hoe je dit doet in onze blogs.

Disclaimer: In deze blog is er sprake van kwetsbare apparatuur. De geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de schoonmaak wijze altijd de instructies van de fabrikant.

Producten