Hardware schoonmaken: supermarkt schoonmaakdoekjes of professionele reinigingsdoekjes?

Hardware schoonmaakdoekjes: professioneel of uit de supermarkt?

Om de glazen van je dure (zonne)bril schoon te maken laat je je door de opticien goed informeren. Waarom zou je bij jouw hardware, zoals laptop, beeldschermen of spelcomputers dan wél volstaan met simpelweg het eerste willekeurige schoonmaakdoekje? Met als gevolg dat het resultaat matig is of zelfs schade tot gevolg heeft. We nemen je in deze blog mee in de beste manier om hardware devices schoon te maken en welke professionele producten jou daarin ondersteunen. Zodat jij thuis of op kantoor een professioneel schoonmaak-resultaat neerzet!

 

Devices degelijk schoonmaken; hoe pak je dat aan? 

De manier waarop je een tv-scherm of laptop schoonmaakt, hoeft niet per se ook de beste aanpak te zijn voor de reiniging van bijvoorbeeld een smartwatch of afstandsbediening. Voor elk device gelden specifieke adviezen over hoe deze het beste te reinigen. Soms voldoet enkel een licht vochtige microvezeldoek, terwijl goede hardware reiniging juist speciale reinigingsmiddelen verlangt. Over het algemeen geldt dat het belangrijk is gebruik te maken van reinigingsdoekjes met een goede, zachte structuur en een goede vochtigheid.

 

Waarom supermarkt allesreiniger doekjes geen goed idee zijn

Alcoholhoudende doekjes, papierachtige schoonmaakdoekjes met een te grove structuur of te natte doekjes. Dit zijn voorbeelden van doekjes waar je vooral voor het schoonmaken van je devices bij weg moet blijven. Met deze doekjes breng je namelijk eenvoudig schade toe aan dure apparatuur, denk aan lelijke krassen of het verwijderen van de coating (beschermlaag). En dat is uiteraard erg zonde. Daarom is het verstandig om hiervoor niet zomaar een allesreiniger doekje van de drogist of supermarkt te gebruiken. Deze zijn simpelweg niet ontwikkeld voor de reiniging van hardware devices. 


Professionele doekjes voor een professioneel resultaat

Voor een effectief resultaat is het verstandig om reinigingsdoekjes aan te schaffen die speciaal voor hardware zijn ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan zijn de device cleaning wipes van Happy Clean. Met 25 jaar ervaring in het professioneel reinigen van hardware op kantoor zijn deze doekjes speciaal ontwikkeld om devices - goed, snel en grondig te reinigen. Deze doekjes variëren in structuur en vochtigheid zodat voor elk device een passend doekje te vinden is. 

 

Benieuwd welk wonderdoekje de beste oplossing biedt specifiek voor jouw devices? Maak gebruik van de handige keuzehulp die jou helpt het juiste device cleaning wipe te kiezen.

Ontdek jouw device cleaning product

Kom erachter welke device cleaning product perfect is voor jouw situatie.

Start de keuzetool
Ontdek jouw cleaning device product