hoe maak je AirPods schoon?

Hoe maak je AirPods schoon?

Dagelijks heb jij jouw AirPods Pro meerdere malen in. Over de weken en maanden heen worden deze viezer en viezer. Omdat het oorkanaal gevoelig is voor ontstekingen is het belangrijk om alles wat je erin stopt goed schoon te houden.

 

Waarom jouw AirPods Pro schoonmaken?

De AirPods Pro zijn een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

 

Wat heb je nodig?

 1. Zachte borstel
 2. Microvezeldoek* (2x)
 3. Reinigingsspray (of water)
 4. Wattenstaafje

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

 

Let op!

 • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de AirPods Pro. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.
 • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de Airpods komen wat mogelijk schade oplevert.

 

 

 

Het stappenplan voor het reinigen van de AirPods Pro (en oplaad case)

 1. Haal de AirPods Pro uit de oplaad case;
 2. Maak de oplaadpoort van de oplaad case schoon met een droge borstel
 3. Spray een reiniger (of water) op de microvezeldoek
 4. Veeg de binnen en buitenkant van de oplaad case af
 5. Veeg met een droge doek de AirPods pro af
 6. Veeg met een wattenstaafje het luidspreker gaas schoon
 7. Borstel daarna het overgebleven vuil eraf

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Ontdek hardware reiniging

Voor optimaal werkplezier voor jouw collega's

Plan online demo
info-help