Hoe maak je een ipad schoon?

Hoe maak je een iPad schoon?

Jij gebruikt jouw iPad waarschijnlijk dagelijks. Jouw vingers dragen veel bacteriën met zich mee en net als bij een smartphone komen deze op het glas te zitten. Zowel voor een fris gezicht als hygiëne is het handig om de iPad regelmatig schoon te maken. Dit hoeft niet lang te duren zoals je in de video kunt zien.

 

Waarom jouw iPad schoonmaken?

De iPad is, net als veel andere devices, een vrij gevoelig device. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

 

 

Wat heb je nodig?

  1. Microvezeldoek*
  2. Schoonmaak spray (of water)
  3. Zachte borstel

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

 

Let op!

  • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de iPad. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.
  • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de iPad komen wat mogelijk schade oplevert.

Het stappenplan voor het reinigen van de afstandsbediening

  1. Borstel het stof en vuil weg uit de speakers en oplaadpoort
  2. Spray op de microvezeldoek met de reiniger (of water)
  3. Veeg de iPad schoon

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Ontdek hardware reiniging

Voor optimaal werkplezier voor jouw collega's. Vul de keuzehulp in en krijg advies wat bij jouw organisatie past.

Start de keuzehulp
Keuzehulp 1 - laptop