toetsenbord schoonmaken

Hoe maak je een toetsenbord schoon?

Op kantoor, thuis en op school werken we urenlang op ons toetsenbord. Of we nu onze scriptie schrijven, mailtjes beantwoorden of op zoek zijn naar leuke vakantieadresjes: het toetsenbord wordt te allen tijde gebruikt. Met als gevolg dat er per ongeluk wat etenswaren terechtkomen tussen de gleuven, en bacteriën zich nestelen in het toetsenbord. Een toetsenbord schoonmaken is niet lastig, zo lang je het maar op de juiste manier aanpakt. Daarom geven we in deze blog een handig stappenplan voor de beste reiniging van jouw toetsenbord.

Een toetsenbord schoonmaken

Volg de onderstaande stappen en maak je toetsenbord in een mum van tijd schoon: 

Zet altijd eerst de stroom uit

Voordat je begint, haal het snoer van het toetsenbord uit de monitor of computer om kortsluiting te voorkomen. Of als je het toetsenbord van jouw laptop wil schoonmaken, zet de laptop uit. 

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van een toetsenbord?

*Microvezeldoeken zijn heel handig voor het schoonmaken van onder andere gevoelige hardware als toetsenborden. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk.

Een vet toetsenbord schoonmaken doe je zo

1. Houd het vies toetsenbord ondersteboven en schud de kruimels eruit. Klop een paar keer op de onderkant om zoveel mogelijk kruimels en andere rommel te verwijderen.

2. Spuit perslucht tussen de toetsen. Houd het toetsenbord opnieuw ondersteboven, en tik hard tegen de onderkant om hardnekkig vuil eruit te krijgen.

3. Verwijder het overgebleven vuil door met een zachte borstel over en tussen de toetsen te gaan. Dit kan eventueel ook met een droge microvezeldoek.

4. Spray reinigingsmiddel op een microvezeldoek of gebruik een reinigingsdoekje, en ga in gelijke banen over je toetsenbord. Denk ook aan de gleufjes tussen de toetsen!

5. Veeg jouw toetsenbord droog met een droge microvezeldoek.

6. Herhaal deze stappen regelmatig zodat het vuil niet de kans krijgt om zich aan het toetsenbord te hechten. Het schoonmaken van je toetsenbord gaat dan een stuk gemakkelijker.

Bekijk ook onze handige instructievideo voor het schoonmaken van je toetsenbord.

 

Waarom niet gewoon een nieuw toetsenbord kopen?

Je kan ervoor kiezen om steeds een nieuw toetsenbord te kopen, maar dat is niet zo duurzaam. Als je het toetsenbord regelmatig schoonmaakt, gaat het apparaat veel langer mee. En zodra het apparaat écht op is, kan je het altijd nog recyclen zodat de materialen hergebruikt worden. Bij meer dan 3.000 bouwmarkten, supermarkten en andere winkels staan inleverbakken waarin je een toetsenbord kwijt kunt.

Ontdek in één minuut de perfecte device cleaning producten voor de schoonmaak van jouw toetsenbord. Start hieronder de keuzetool

Ontdek jouw device cleaning product

Kom erachter welke device cleaning product perfect is voor jouw situatie.

Start de keuzetool
Ontdek jouw device cleaning product