tv-scherm schoonmaken

Tv-scherm schoonmaken: zo doe je dat!

Stof, vette vingerafdrukken of andere hardnekkige vlekken. Niets is storender dan een vieze tv-scherm. Je wilt dit eenvoudig en snel kunnen reinigen maar gewoon een natte doek of een goedkoop reinigingsdoekje van slechte kwaliteit over jouw dure tv-scherm halen is een absolute no-go. In deze blog nemen we je mee in wat je wél kunt doen om duurzaam van een schoon tv-scherm te kunnen genieten.

Zet je tv uit voordat je begint met het schoonmaken van je tv-scherm

Voordat je begint met het schoonmaken van je tv-scherm, zet je de tv eerst helemaal uit en lees je onderstaande stappen om je tv-scherm blinkend schoon te maken.

Deze middelen mag je gebruiken bij het schoonmaken van je tv-scherm

Je bent zuinig op jouw apparatuur en wilt niet dat de beschermlaag of anti-reflectielaag beschadigt door het gebruik van verkeerde middelen. Wil je dat jouw tv-scherm langer mee gaat en de goede beeldkwaliteit behouden blijft? Wees daarom extra voorzichtig met het schoonmaken van je tv-scherm en gebruik alleen de volgende middelen:

Don’t

Do

Glas- of allesreiniger

 

Professioneel reinigingsdoekje voor tv-schermen, zoals de Happy Clean Blue reinigingsdoekjes
Agressieve middelen die alcohol of chloor bevatten  
Papieren doekjes, zoals keukenpapier, toiletpapier of tissues Schoon, licht vochtig microvezeldoekje

 

Gebruik alleen professionele reinigingsdoekjes voor je tv-scherm

Gebruik alleen professionele reinigingsdoekjes die speciaal zijn ontwikkeld voor jouw tv-scherm. De doekjes uit de supermarkt zijn ontwikkeld voor algemeen gebruik en bevatten allesreiniger of andere middelen die jouw tv-scherm kunnen beschadigen. Professionele reinigingsdoekjes zijn zachte en pluisvrije doekjes en bevatten net voldoende vocht om jouw tv-scherm goed schoon te maken. Een te hard doekje kan ervoor zorgen dat er micro-krasjes ontstaan. Deze krasjes zijn pas goed zichtbaar in zonlicht, maar wil je absoluut voorkomen op jouw gloednieuwe tv-scherm.

Professionele reinigingsdoekjes verwijderen stof, huidvetten, vlekken én vingerafdrukken in een handomdraai en zorgen voor een streepvrij resultaat. Twijfel je over de kwaliteit van een doekje of heb je een bepaald scherm en wil je hier advies over? Chat dan met ons. Mocht je (nog) geen reinigingsdoekjes in huis hebben, gebruik dan een schoon microvezeldoekje. Maak deze licht vochtig, bijvoorbeeld door water via een plantenspuit voorzichtig op het doekje te spuiten. Op deze manier voorkom je dat je het doekje té nat maakt en water via de randen het tv-scherm binnendringt.

Volg dit stappenplan voor het schoonmaken van je tv-scherm

  • Veeg met het reinigingsdoekje voorzichtig – dus niet te hard – over het tv-scherm. Je kunt beter een paar keer voorzichtig over een vlek wrijven, dan te hard. Anders krijg je krassen of beschadig je de pixels van het tv-scherm.
  • De beste manier om een tv-scherm schoon te maken is rechte veegbewegingen en niet een draaiende beweging te gebruiken.
  • Ga zorgvuldig te werk bij de randen van het tv-scherm zodat er geen vocht in komt. 
  • Herhaal dit tot het stof en de vlekken verdwenen zijn.
  • Pas als je scherm helemaal droog is, mag je de tv weer aanzetten. Je kunt ervoor kiezen om het tv-scherm met een droge microvezeldoek droog te vegen.

Ben je meer visueel ingesteld en bekijk je liever een video met uitleg hoe je jouw tv-scherm het beste schoonmaakt? Bekijk dan onze handige how-to video!

 

Zo maak je een afstandsbediening schoon

In tegenstelling tot een tv-scherm, gebruik je een afstandsbediening intensiever, met als gevolg dat bacteriën en huidvetten zich opstapelen. Het is belangrijk ook dit device goed schoon te houden. Ook voor de afstandsbediening geldt dat je deze niet met agressieve middelen moet reinigen. Je kan wél het vuil wegborstelen en vervolgens met een reinigingsdoekje of microvezeldoek (met water) de afstandsbediening schoonvegen.

Reinigingsproducten voor mijn tv-scherm

Maak jouw tv-scherm schoon met een device cleaning wipe van Happy Clean (gratis verzending binnen Nederland).

Bestel direct
Reinigingsproducten tv-scherm