tv-scherm schoonmaken

Hoe maak je een tv-scherm schoon? De do’s-en-don’ts

Stof, vingerafdrukken of andere -al dan niet definieerbare- vlekken. Niets is storender dan je favoriete serie bingewatchen om vervolgens tijdens de meest spannende scenes te worden afgeleid door viezigheid op je tv-scherm. Je wilt dit eenvoudig en snel schoongemaakt hebben, maar gewoon een natte doek of een goedkoop reinigingsdoekje van slechte kwaliteit over jouw dure tv-scherm halen is een absolute no-go. In dit blog nemen we je mee in wat je wél kunt doen om duurzaam van een schoon tv-scherm te kunnen genieten.

Een tv-scherm schoonmaken: aan of uit?

Even snel stof weghalen terwijl je tv aan het kijken bent lijkt misschien handig, maar binnen no time zie je alleen maar meer stofvlekken tevoorschijn komen. Voorkom deze frustraties en doe het gelijk goed. Zet jouw tv-scherm eerst helemaal uit en lees onderstaande tekst om binnen tien minuten jouw tv-scherm blinkend schoon te maken.

 

Wat heb ik nodig om mijn tv-scherm schoon te maken?

Ben je op zoek naar de beste oplossing om jouw kostbare televisiescherm goed te reinigen? Op de markt is een variatie aan reinigingsproducten te koop in verschillende prijsklassen. Kies echter niet zomaar een reinigingsdoekje maar investeer in materiaal dat hier speciaal voor is ontwikkeld. De doekjes uit de supermarkt zijn ontwikkeld voor algemeen gebruik en bevatten allesreiniger of andere middelen die jouw tv-scherm kunnen beschadigen. Kies voor een zacht en pluisvrij doekje dat net voldoende vochtig is om jouw scherm goed schoon te kunnen maken. Een te hard doekje kan ervoor zorgen dat er micro-krasjes ontstaan. Deze krasjes zijn pas goed zichtbaar in zonlicht, maar wil je absoluut voorkomen op jouw gloednieuwe tv-scherm.

 

Help! Welk reinigingsdoekje mag ik gebruiken voor mijn tv-scherm?

Je doet er daarom goed aan te kiezen voor professionele reinigingsdoekjes. Deze zijn speciaal ontwikkeld -niet te dik en exact voldoende vochtig- om een tv-scherm goed en veilig schoon te maken met een gegarandeerd streepvrij resultaat. Professionele schoonmaakdoekjes verwijderen stof, huidvetten, vlekken én vingerafdrukken in een handomdraai. Twijfel je over de kwaliteit van een doekje of heb je een bepaald scherm en wil je hier advies over, chat dan met ons. Mocht je (nog) geen doekjes in huis hebben, gebruik dan een schoon microvezeldoekje. Maak deze licht vochtig, bijvoorbeeld door het water via een plantenspuit voorzichtig op het doekje te spuiten. Op deze manier voorkom je dat je het doekje té nat maakt en water via de randen je tv-scherm binnendringt.

 

Welke middelen mag ik niet gebruiken?

Je bent zuinig op jouw apparatuur en wilt niet dat de beschermlaag of anti-reflectielaag beschadigt door het gebruik van verkeerde middelen. Wil je dat jouw tv-scherm langer mee gaat en de goede beeldkwaliteit behouden blijft? Let dan op de volgende do’s-en-don’ts voor het gebruik van reinigingsproducten:

 

Don’t

Do

Glas- of allesreiniger

 

Professioneel reinigingsdoekje voor tv-schermen, zoals de Happy Clean Blue reinigingsdoekjes
Agressieve middelen die alcohol of chloor bevatten  
Papieren doekjes, zoals keukenpapier, toiletpapier of tissues Schoon, licht vochtig microvezeldoekje

 

Hoe ga ik te werk bij het schoonmaken van een tv-scherm?

  • Veeg met het reinigingsdoekje voorzichtig – dus niet te hard – over het tv-scherm. Je kunt beter een paar keer voorzichtig over een vlek wrijven, dan te hard. Anders loop je het risico krassen op je scherm te wrijven of pixels te beschadigen.
  • Je kunt het beste rechte veegbewegingen maken, dus niet ronddraaien
  • Ga bij de randen van het tv-scherm nog zorgvuldiger te werk om te voorkomen dat er vocht in het tv-scherm komt. 
  • Herhaal dit tot het stof en de vlekken verdwenen zijn.

Ben je meer visueel ingesteld en bekijk je liever een video met uitleg hoe je jouw tv-scherm het beste schoonmaakt? Bekijk dan onze handige how-to video!En… zo is je tv-scherm weer schoon!

Pas als je scherm helemaal droog is, mag je de tv weer aanzetten en genieten van jouw favoriete programma, serie of film op een vlekkenvrij scherm. Je kunt ervoor kiezen om nog eens met een droge microvezeldoek de tv -wederom voorzichtig- droog te vegen. 

 

Hoe maak je een afstandsbediening schoon?

Anders dan je tv-scherm, dat je wellicht nauwelijks aanraakt, gebruik je de afstandsbediening intensiever, met als gevolg dat bacteriën en huidvetten zich opstapelen. Het is belangrijk ook dit device goed schoon te houden. Ook voor de afstandsbediening geldt dat je deze niet met agressieve middelen mag reinigen. Waar je wél goed aan doet, is het vuil weg te borstelen en vervolgens met een reinigingsdoekje of microvezeldoek (met water) de afstandsbediening schoon te vegen.

Ontdek jouw device cleaning product

Kom erachter welke device cleaning product perfect is voor jouw situatie.

Start de keuzetool
Ontdek jouw device cleaning product