Gratis verzending vanaf €20 | zakelijk op factuur bestellen  🎉
een afdeling op een kantoor

Welke roomspray heeft een rustgevende werking op kantoor?

Welke roomspray heeft een rustgevende werking op kantoor?

In de hectische wereld waarin we leven, is het vinden van rust en ontspanning van cruciaal belang voor ons welzijn. Gelukkig kunnen we de kracht van geuren gebruiken om een rustgevende, kalmerende sfeer te creëren. In deze blog vertellen we welke geuren rust creëren zowel thuis als op kantoor.

Creëer rust op kantoor met deze roomsprays

Geur is krachtig. Dit is wetenschappelijk bewezen, maar waarschijnlijk heb je het zelf ook al een keer ervaren. Bijvoorbeeld wanneer een geur jou herinnert aan een bepaalde ervaring of een bepaalde emotie opwekt. Het ruiken van bepaalde geuren activeert het parasympathische zenuwstelsel. Deze is verantwoordelijk voor het gevoel van kalmte en rust. Er zijn genoeg geuren die rust brengen en zorgen voor een ontspannen gevoel. In deze blog lichten wij vijf rustgevende geuren toe: kamille, sandelhout, lavendel, vanille en rozen.

Kamille roomspray

Kamille wordt in allerlei producten gebruikt voor een kalmerend effect. Denk aan thee, kussenspray en badolie. Kamille heeft een zachte, milde geur die troostend en ontspannend aanvoelt. Ook zorgt de geur voor een goede nachtrust en kalmeert het na een lange werkdag. Wil jij het effect ook ervaren? Plaats in jullie vergader- of ontspanningsruimtes een roomspray, geurstokjes of thee met de geur van kamille.

Sandelhout roomspray

Sandelhout heeft een zoete, houtachtige geur. De geur van sandelhout helpt om negatieve emoties zoals stress te verminderen. Ook zorgt de geur voor een gevoel van rust en balans. Sandelhout is een spirituele geur en wordt onder andere gebruikt bij meditatie. Deze geur kan je terugvinden in parfums en geurstokjes.

Lavendel roomspray

Lavendel is de geur waar de meeste mensen aan denken wanneer ze willen ontspannen. Lavendel staat bekend om haar rustgevende effect. De zachte, bloemige geur van lavendel vermindert spanning en angst, waardoor het perfect is voor een ontspannen sfeer op kantoor. Plaats een lavendelplant of gebruik een roomspray in de gemeenschappelijke werkruimte, receptie of bedrijfstuin om het effect te ervaren.

Vanille roomspray

Vanille heeft een zoete, warme smaak en geur. De geur kan je terugvinden in parfums, roomsprays en kaarsen. Het roept een gevoel van comfort en ontspanning op, waardoor ook deze geur bijdraagt aan een rustige, harmonieuze werkomgeving. Faciliteer een roomspray in de geur vanille en verbeter de sfeer bij jou op kantoor. 

Rozen roomspray

Rozengeur wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege de positieve effecten op de geest en het lichaam. Het vermindert stress, verbetert het humeur en heeft een kalmerende werking. Daarnaast vermindert rozengeur angstgevoelens. Hierdoor kan de geur van rozen de harmonie en werksfeer verbeteren.

Gebruik ook een combinatie aan geuren

Welke geur is rustgevend? Je hoeft niet alle vijf de geuren te gebruiken voor een rustgevend effect. Te veel (verschillende) geuren kan zorgen voor irritatie bij collega's. De oplossing is om een aantal geuren te combineren in één product. Bijvoorbeeld door lavendel, kamille of rozen te potten in een plantenbak voor de kantoortuin, receptie of buiten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een roomspray. Goede combinaties zijn sandelhout met vanille, kamille met een vleugje lavendel of een combinatie van rozen, vanille en sandelhout.

Producten