Gratis verzending vanaf €20 | zakelijk op factuur bestellen  🎉
verschillende soorten roomsprays

Welke roomspray zorgt voor een betere concentratie op kantoor?

Welke roomspray zorgt voor een betere concentratie op kantoor?

Op een druk kantoor is het soms een uitdaging om gefocust te blijven op jouw werkzaamheden en niet afgeleid te raken door jouw omgeving. Gelukkig zijn er manieren om de concentratie te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Bijvoorbeeld door muziek te luisteren en vaker (korte) pauzes te nemen. Een van de verrassende methoden om de focus te verbeteren, is het gebruik van geuren. In deze blog vertellen we je welke geuren jouw concentratie verbeteren en hoe je deze geuren kan inzetten op kantoor.

Verhoog de productiviteit van jouw collega's met deze roomsprays

Roomsprays die de concentratie op kantoor verhogen bevatten pepermunt, lavendel en citrusgeuren. Deze geuren hebben een directe invloed op ons limbisch systeem, het emotionele centrum van de hersenen. Dit betekent dat bepaalde geuren onze stemmingen en emoties kunnen beïnvloeden, wat op zijn beurt invloed heeft op onze concentratie. Door geuren te kiezen die de alertheid en focus bevorderen, verbeter je de productiviteit en efficiëntie van jouw collega's.

Citrus roomspray

Naarmate de dag vordert, neemt je energieniveau af. Je raakt sneller afgeleid en je concentratie neemt af. Dit is hét moment om citrusgeuren zoals sinaasappel, limoen en citroen te gebruiken. Citrus geuren hebben een verfrissende, fruitige kwaliteit. Deze geuren worden vaak gebruikt in schoonmaakmiddelen, parfums en aromatherapie. Het inademen van deze geuren geeft een gevoel van vernieuwde energie, verminderde vermoeidheid en verbeterde concentratie. Dus wil jij jouw collega's een boost geven? Spray in de middag wat roomspray met een citrusgeur of faciliteer gratis sinaasappels en mandarijnen.

Pepermunt roomspray

Misschien heb je in een sauna al wel eens een sterke pepermuntachtige geur geroken. Dit is eucalyptusolie en wordt gebruikt om bezoekers een fris gevoel te geven. Pepermunt heeft een vergelijkbaar effect en is een van de meest effectieve geuren voor concentratie. De verfrissende en opwekkende geur van pepermunt verhoogt alertheid en vermindert mentale vermoeidheid. Onderzoek heeft aangetoond dat het inademen van pepermuntgeur de cognitieve prestaties kan verbeteren en alertheid verhoogt. Dit maakt pepermunt een ideale geur voor roomsprays op kantoren waar focus en productiviteit van essentieel belang zijn.

Lavendel roomspray

Hoewel pepermunt de focus kan stimuleren, kan een overmatige focus soms leiden tot spanning en stress. Hier komt lavendel om de hoek kijken. Lavendel heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen die helpen om stress te verminderen en een gevoel van kalmte te geven. Door lavendel subtiel te introduceren in de kantooromgeving, bijvoorbeeld via aromatherapie-diffusers of roomsprays, kunnen werknemers een betere balans vinden tussen focus en ontspanning. Ideaal om te plaatsen in ontspanningsruimtes of op een rustige plek. Zo komen jouw collega's weer helemaal tot rust na een lange werkdag.

Gebruik ook een combinatie aan geuren

Hoewel elke geur op zichzelf al voordelen kan bieden, kan het combineren van geuren een krachtige synergie creëren. Een ideale combinatie voor concentratie op kantoren is bijvoorbeeld een mix van pepermunt en citrusgeuren. Deze combinatie stimuleert niet alleen de focus, maar zorgt ook voor een verfrissende en energieke werkomgeving.

Producten