Waarom is hardware en device reiniging zo belangrijk?

Goede hygiëne is onmisbaar in het bedrijfsleven. “Het toilet is vies” of “het bureau zit vol koffievlekken”. Dit soort reacties krijg je als facility manager regelmatig. En hoe vaak hoor je wel niet iets over vieze laptops, toetsenborden en headsets? Deze apparaten vormen een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk. Helaas wordt er niet altijd even goed aandacht besteedt aan het schoonhouden ervan. De Device Cleaning Bar is een creatieve oplossing die je op regelmatige basis kan inzetten. Want:

  • 9 op de 10 laptops bevatten poepbacteriën
  • Bacteriën op vieze hardware en devices vermenigvuldigen zich 19-31% per dag
  • Huidvetten maken beeldschermen dof

Hardware en device reiniging, oftewel het schoonmaken van laptops, toetsenborden en beeldschermen met speciale reinigingsmiddelen is relatief onbekend. En als iets onbekend is dan hoor je dit niet zo snel van collega’s, terwijl het hen misschien wel dwars zit. Laat met hardware en device reiniging zien dat jij je inzet voor het welzijn van collega’s en als een echte People First organisatie handelt.

“Vóór de reiniging werd de netheid van hun hardware en devices beoordeelt met een magere 5,6. Na de reiniging schoot de waardering omhoog naar een 8,3," aldus Fokker Aerostructures.

 

Wat is de Device Cleaning Bar?

De Device Cleaning Bar is een hygiënebar speciaal ontwikkeld voor het reinigen van hardware en devices. Bij het inschakelen van deze bar geef je collega’s zelf de kans om hun hardware en devices te laten reinigen door ons Device Cleaning Team. Maar hoe werkt dit? Wij brengen deze hygiënebar naar jou toe. Deze plaatsen wij in een centrale ruimte. Het liefst op een plekje waar veel mensen langslopen, bijvoorbeeld de bij de entree of juist buiten op de parkeerplaats. Twee van onze Device Cleaning specialisten staan achter de bar. Zij reinigen laptops, headsets, telefoons, AirPods of andere hardware en devices die jouw collega’s naar de bar toe brengen. Jij en jouw collega's kunnen kijken hoe er wordt gereinigd of drinken een kopje koffie. Een paar minuten later is alles weer schoon. Fris aan het werk!

Benieuwd hoe de werknemers van Artsen zonder Grenzen de Device Cleaning Bar hebben ervaren? Lees het hier.

Benieuwd hoe de bar werkt? Bekijk dan de video bij Hogeschool Inholland!

 

Laptops en andere hardware en devices schoonmaken? Zo doen wij dat!

Alle hardware en devices (denk aan: laptop, headset, telefoon, tablet) kunnen worden ingeleverd bij de bar. De hardware en devices zijn binnen een paar minuten gereinigd én gedesinfecteerd. Maar hardware en devices kan je niet zomaar schoonmaken met een sopje. Je wil immers niet dat een laptop kapotgaat. Tijdens ons bezoek gebruiken we daarom alleen speciale en veilige reinigingsmiddelen. Ook staan achter de bar deskundige Device Cleaning specialisten die echt weten wat ze doen, doordat ze een speciale training hebben gevolgd. Wij maken bijvoorbeeld de hardware en devices schoon met speciale droge perslucht en een vriendelijke reinigingsmiddel. Dit doen wij bij laptops, tablets, headsets, telefoons en nog veel meer. Ook desinfecteren wij mobiele hardware en devices met UV-C licht
 

Tot slot behandelen wij de hardware en devices ná reiniging en desinfectie met een antistatische coating. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vuil minder snel aantrekt en de apparatuur langer schoon blijft. Uiteraard raakt een telefoon of laptop door het intensieve gebruik weer vervuild. Echter, door onze werkwijze duurt het langer voordat de apparaten weer ernstig vies zijn. 

Om het verhaal compleet te maken, ontvangen de medewerkers een speciaal reinigingsdoekje. Dit reinigingsdoekje is veilig en speciaal gemaakt voor het schoonmaken van alle soorten hardware en devices. Van beeldschermen tot laptops, toetsenborden en AirPods. Zo kan je ook zelf jouw hardware en devices veilig onderhouden. Het is tevens mogelijk om bij de bar een set met reinigingsdoekjes te kopen (of te faciliteren vanuit de werkgever) zodat je zelf voor een langere periode je apparaten kan schoonhouden. 

 

Edith van Inholland: “Sinds Happy Clean de hardware en devices reinigt, merken we dat medewerkers tevredener zijn. Vooral als het reinigen on the spot gebeurt, als de medewerkers erbij zijn.”

 

Volledige ontzorging

We kunnen de Device Cleaning Bar ook voor meerdere dagen bij jou op kantoor plaatsen. Handig voor de hybride medewerker! Wij weten namelijk dat lang niet iedereen meer standaard op één werkplek zit. Zo geef je alle collega’s de kans om hun hardware en devices te laten reinigen. Van tevoren krijg je van ons een aankondiging die je kan rondsturen naar collega’s, zodat zij weten dat wij langskomen. Wij zorgen ervoor dat jouw collega’s aan het einde van de dag naar huis gaan met schone hardware en devices. Oftewel, jij hebt er zelf geen omkijken naar.

 

Kosten per dag

Over de kosten zijn wij heel duidelijk. Wij rekenen namelijk één vast bedrag. Bezoekers aan de bar mogen al hun mobiele apparaten inleveren. We maken deze schoon, desinfecteren met UV-C licht en behandelen met een antistatische coating. Daarnaast krijgt iedere bezoeker een speciaal reinigingsdoekje mee. Uiteraard zorgen wij voor een intern communicatiepakket, de op- en afbouw van de bar en een happy sfeer! 

 

Review

"De bar hielp onze collega’s herinneren dat schoonmaken van je apparatuur niet vanzelf gaat. Vervuiling gaat wel vanzelf. Met de aanvullende doekjes kunnen collega’s nu zelf gericht aan de slag."

Device cleaning toolkit

Wil jij graag schone devices? Wij helpen je een handje. Vraag gratis de Device Cleaning toolkit aan en krijg toegang tot de vervuilingsgraadmeter. Hiermee kom jij erachter hoe vervuild gemiddeld de devices bij jouw organisatie zijn. Ook ontvang je een productvergelijkingstabel en een sample kit met onze device cleaning producten. 

CTA toolkit