Veiligheidsvoorschriften schoonmaak 

Een schoon kantoor is belangrijk. Zodra het toilet vies is of het kantoor niet representatief, hoor je dit van collega’s. Reguliere kantoorschoonmaak moet dus goed gebeuren. Deze kwaliteit kan je objectief beoordelen met de VSR-KMS kwaliteitscontrole. En is deze onvoldoende, dan pas je het schoonmaakplan aan.

Net zoals VSR schoonmaak houden wij ons ook aan een aantal veiligheidsvoorschriften schoonmaak. Dit vinden wij heel normaal, want reiniging van hardware en datacenter schoonmaak moet goed gebeuren. Door een partij die jij vertrouwt. Zo simpel is het. Wij gebruiken daarom onder andere ATP-metingen om onze kwaliteit van hardware en device reiniging objectief te beoordelen.

 

Voordelen van certificeringen gericht op schoonmaak 

Vertrouwen moet je verdienen, maar wat extra bewijslast helpt hierbij wel. Denk hierbij aan certificaten omtrent het veilig werken in een cleanroom of VCA certificering. Onze medewerkers zijn continu bezig met het up-to-date houden en verbeteren van hun kennis. Als basis geldt dat zij een specialistische opleiding hebben gevolgd en de vereiste certificeringen hebben behaald.

Dit is natuurlijk fijn om te weten. Je wil immers niet dat iemand zonder verstand van ESD bescherming een serverruimte komt reinigen. Of dat kabelmanagement wordt uitgevoerd zonder na te denken over de NEN 3140 eisen. Onze medewerkers weten wat ze moeten doen, waardoor jij met een gerust hart andere werkzaamheden kan gaan doen.

Onze certificaten

Bepaalde certificaten zijn nodig om ons werk goed te doen. Hieronder staat in een overzicht welke certificaten wij bezitten en waarvoor deze worden gebruikt.

Ontwerp zonder titel (30)
Ontwerp zonder titel (33)
Ontwerp zonder titel (31)
Ontwerp zonder titel (34)
Ontwerp zonder titel (43)-1

NEN 3140 (verstrekt door Ingenium B.V.)
Dit certificaat staat voor keuring en inspectie van zwakstroominstallaties. Het volgen van NEN 3140 richtlijn is de best mogelijke manier om hieraan te voldoen. In deze norm zijn de veiligheidseisen vastgelegd voor gebruik van, het werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties en apparatuur zoals computers, faxen en printers. Deze norm is erg belangrijk bij het uitvoeren van goed kabelmanagement. Daarnaast mogen wij ook zelf deze keuring verrichten.

Basis training ESD (verstrekt door InterFour B.V.)
Dit staat voor Electro Static Discharge en is bedoeld om mensen veilig om te laten gaan met elektronische lading. Vooral in technische ruimtes is ESD bescherming een belangrijk onderwerp. Denk hierbij aan een serverruimte, datacenter of MER-ruimte. Onze medewerkers bezitten de kennis en ESD veilige middelen om in de ruimtes veilig te werken. En natuurlijk is dit erg belangrijk om storingen te voorkomen.

Basisveiligheid VCA (verstrekt door INTRON)
VCA staat voor Veiligheid-, gezondheid- en milieu-Checklist Aannemers en is bedoeld om mensen veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Al onze medewerkers bezitten een VCA certificaat.

Verklaring omtrent Gedrag (VOG) (vertrekt door Justis)
Een van onze veiligheidsvoorschriften schoonmaak is de Verklaring Omtrent Gedrag. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een VOG. Dit betekent dat zijn/haar justitiële verleden geen bezwaar vormt voor de werkzaamheden.

Cleanroom training klasse 5 t/m 9 conform ISO 14644-1 (verstrekt door Consultancy Second Opinion)
Het betreft een certificaat voor werken, gedrag en reinigen in cleanrooms. Een datacenter is een cleanroom. Dit certificaat heeft dus vooral betrekking op de reiniging van deze technische ruimtes.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Trede 3 (verstrekt door PSO- Nederland)
Wij hebben verschillende projecten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Uit de onafhankelijke toetsing door een Certificerende Instelling (PSO) blijkt dat wij dan ook op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. In 2023 hebben wij wederom PSO trede 3 behaald. 

MVO – milieubeleidspunten van Happy Clean (getoetst door Kleemans Organisatieadvies)
Iedereen verdient een schone werkplek. Om dit te realiseren, rijden wij dagelijks door heel Nederland. Om dit op een milieuvriendelijkere wijze te doen, hebben we bewust gekozen voor een milieuvriendelijk wagenpark met elektrische auto's. Ook zijn onze schoonmaakmiddelen 100% vriendelijk voor hardware en devices. Op deze wijze verzekeren wij ons van het door de keten heen verankeren van de duurzaamheid en kwaliteit.

Kopje koffie?

Benieuwd naar al onze diensten en producten? Of liever een online demo? Neem contact op via de onderstaande knop.

info-help