Bescherm de serverapparatuur

De belangrijkste hardware voor jouw bedrijf? Deze staat veilig opgeborgen in technische ruimtes (datacenters, serverruimtes, MER (Main Equipment Room) en SER (Satellite Equipment Room)). Dankzij deze serverapparatuur is data altijd bereikbaar; voor jou, leveranciers en de klant. Je beschermt de hardware dan ook met de nieuwste koelingssystemen, klimaatbeheersing en brandpreventie. Maar is dit wel genoeg? Niet als de ruimte vol zit met stof en daardoor downtime veroorzaakt. Neem de dreiging van stofdeeltjes serieus en laat jouw datacenter of serverruimte professioneel schoonmaken. Een datacenter moet net zo schoon zijn als een cleanroom.

 

Gevolgen van stof in de serverruimte

Zwevende stofdeeltjes zie je nauwelijks in de lucht. Denk hierbij aan pollen, black dust of zinkdeeltjes. Deze stofdeeltjes komen via jou en jouw collega’s de ruimte binnen. Het ophopen van stof in de serverapparatuur zorgt voor vertraging, oververhitting en zelfs kortsluiting. Deze gevolgen kunnen wel duizenden euro’s kosten. Gelukkig kan je dit makkelijk voorkomen met: datacenter reiniging.

 

Hoe reinigen wij een datacenter?

Een datacenter reinigen is steeds meer vanzelfsprekend. Hiervoor huur je echter niet zomaar een schoonmaakbedrijf in. Voor datacenter reiniging heb je professionals nodig die ervaring hebben en weten hoe ze zich moeten gedragen in zo’n ruimte. Het zou je maar overkomen dat een schoonmaker per ongeluk een kabel lostrekt. Het stofvrij maken van technische ruimtes vraagt om een speciale aanpak en middelen. Wij reinigen via twee pakketten jouw datacenter of serverruimte: Altijd veilig en Nu veilig.

 

Datacenter reinigen, hoe werkt dit bij Happy Clean? 

Het reinigen van een datacenter of serverruimte is een secure taak. We maken gebruik van ESD-reinigingsmiddelen, getrainde collega’s en een op maat gemaakt plan. Zo gaan wij te werk:

 

 1. Neem contact op en wij komen langs voor een inventarisatie.
 2. Wij stellen risico’s vast en meten hoeveel stof in de lucht hangt met een audit risicobeheersing.
 3. Je krijgt van ons het resultaat van de audit en een reinigingsplan.
 4. Wij komen langs om het plan uit te voeren.
 5. Je hebt het hele jaar door een opgeruimd en stofvrij datacenter!

Benieuwd hoe datacenter reiniging werkt? Bekijk dan de video!

 

Datacenter reiniging pakket 1: Altijd veilig

Ons ‘altijd veilig’ pakket is een doorlopend reinigingspakket waarmee wij zorgen dat jouw datacenter altijd optimaal beschermd is tegen stof en andere schadelijke deeltjes.

 • Een reinigingsplan voor het hele jaar
 • Invulling op basis van het 8 stappenplan (o.a. ESD-reiniging, trainingen en deeltjesmetingen)
 • Een vast bedrag per jaar

Bedrijfscontinuïteit is jouw prioriteit. Je hebt de nieuwste klimaatbeheersing, patchkasten en serverapparatuur in de technische ruimtes staan. Datacenter onderhoud is dan ook niet onbekend voor jou. Datacenter reiniging misschien wel. Bij het pakket ‘Altijd veilig’ zorgen wij voor een stofvrij datacenter, serverruimte of andere technische ruimte. Dit doen we voor een vaste prijs per jaar. We maken hiervoor een speciaal reinigingsplan. We komen dan periodiek langs voor ESD-reinigen en controlerondes waarbij we de aanwezige stofdeeltjes in de lucht meten. Afhankelijk van jouw behoefte en de ruimte wordt het plan uitgebreid met: levering van kleefmatten, in-house trainingen, audit risicobeheersing, deeltjesmetingen en nog veel meer.

 

Robin (happy clean medewerker): “Voor het uitvoeren van de datacenter en serverruimte schoonmaakwerkzaamheden is secuur, rustig en met precisie werken belangrijk. Ieder onderdeel in een datacenter verdient namelijk zorgvuldigheid.”

 

Datacenter reiniging pakket 2: Nu veilig


Bij het 'Nu veilig’ pakket helpen we jouw datacenter schoon houden bij tijdelijke projecten zoals een verbouwing, of wanneer een acuut reinigingsbezoek nodig is.

 • Eenmalig (spoed)reinigingsbezoek
 • ESD-reiniging
 • Handig bij verbouwingen, werkzaamheden of bij zichtbare stofwolken

Ben je bezig met vervuilende werkzaamheden, of staat binnenkort een verbouwing in een technische ruimte op de planning? Dat er stof vrijkomt in de ruimte voorkom je bijna niet. Goede voorbereiding en de juiste reactie maken het verschil voor jouw datacenter of serverruimte! Met het pakket ‘Nu veilig’ komen wij eenmalig langs om de ruimte stofvrij te maken. Plan alvast een ESD-reinigingsafspraak in om alle stof na de verbouwing zo snel mogelijk te verwijderen. Dit doen we met de juiste beschermende kleding, een ESD-stofzuiger en gecertificeerde medewerkers (VOGs en Cleanroom).

ESD-bescherming is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het reinigingsplan, maar controlerondes ook. Dit doen we met deeltjesmetingen en onderhoudsrapportages. Ook vinden we het belangrijk dat al jouw collega’s weten wat we doen. Daarom geven we in-house trainingen, zodat zij ook weten hoe ze zich moeten gedragen in het datacenter of de serverruimte.

 

Stanley van Unigarant: “Tijdens de in-house training hebben wij het gehad over het belang van de reiniging, wat Happy Clean precies doet en hoe ICT hieraan kan bijdragen. Ook was dit een goed moment voor mijn collega’s om aan te geven wat zij van de plannen vonden. Zo creëer je meer bewustwording onder het personeel.”

Jouw ruimte veilig maken?

Het stofvrij maken van technische ruimtes is voor ieder bedrijf belangrijk. Van organisaties met grote datacenters, tot het MKB met een serverruimte. Wij adviseren en ontzorgen jou hierin.
Ben je verantwoordelijk voor de technische ruimtes binnen een groot bedrijf of datacenter? Soms wordt datacenter reiniging aanbesteed. Ook hier hebben wij ervaring mee! Wij informeren je daarom graag waar je op moet letten bij een aanbesteding van datacenter reiniging.

info-help