Datacenter reiniging werkwijze

Downtime vermijden? Laat dan je datacenter professioneel stofvrij maken. Hierbij verwijderen wij op een ESD-veilige manier (minuscule, onzichtbare) stofdeeltjes in de ruimte, zoals pollen, black dust of zinkdeeltjes. Deze deeltjes komen via mensen de ruimte in. Bijvoorbeeld doordat ze met vuile schoenen de ruimte te betreden. Via luchtcirculatie komen de deeltjes in de koelribben of ventilatoren terecht, wat zorgt voor vertraging, oververhitting of zelfs downtime. Neem de dreiging van stofdeeltjes daarom serieus en laat jouw serverruimte of datacenter schoonmaken.

 

Wat is datacenter reiniging?

Datacenter reiniging is het stofvrij maken van een technische ruimte. Het gaat hierbij om het uitwendig verwijderen van stof op de apparatuur, (onder) vloer en andere oppervlakken. Dit gebeurt door professionals met speciale ESD-reinigingsmiddelen en niet door een reguliere schoonmaakorganisatie. Je hebt immers professionals nodig die weten hoe ze zich moeten gedragen in de ruimte, zodat er op een veilige manier wordt gewerkt.

Datacenter schoonmaken: welke onderdelen maken wij stofvrij?

Tijdens een ESD-reiniging doen wij het volgende:

  • Het uitwendig reinigen vaste elementen, zoals (onder) de vloer, muren, (ruimte boven) het plafond, airco, kabelgoten, stopcontacten, patchkasten (in- en uitwendig) en andere liggende onderdelen.
  • Het opruimen van rommel, zoals grove kabelresten, ty-raps en bouten.
  • Het uitwendig reinigen van alle apparatuur en technische installaties in de ruimte.

Hoeveel kost het schoonmaken van een datacenter?

Voor het schoonmaken van de serverruimte, MER of datacenter heb jij de keuze uit twee reinigingspakketten: 'Nu Veilig en Altijd Veilig'. Welk pakket jij kiest, beïnvloedt de prijs. Een prijsindicatie voor beide pakketten vind je in de productvergelijkingstabel.

 

Stanley van Unigarant: “Als onderdeel van het reinigingspakket Altijd Veilig hebben wij een in-house training gehad. Tijdens de training hebben wij het gehad over het belang van de reiniging, wat Happy Clean precies doet en hoe ICT hieraan kan bijdragen. Ook was dit een goed moment voor mijn collega’s om aan te geven wat zij van de plannen vonden. Zo creëer je meer bewustwording onder het personeel.”


Zijn er specifieke normen of richtlijnen voor datacenter schoonmaken?

Bij het inschakelen van een schoonmaakpartner is het belangrijk dat zij werken volgens ESD-richtlijnen en een cleanroomnorm bezitten. In sommige gevallen is ook een VOG gewenst. Tijdens de reiniging, controle en andere werkzaamheden werken wij volgens de genoemde richtlijnen. Ook richten wij ons als enigste partij in Nederland op een andere norm tijdens datacenter reiniging, namelijk de ISO 14644-1 Cleanroom norm klasse 8. Om deze te behalen is het belangrijk om regelmatig de ruimte stofvrij te maken en te houden door de juiste informatie en middelen te faciliteren. Wil je meer informatie hierover? Meld je dan aan voor een gratis check.

Meer info over datacenter cleaning?

Doe in een paar minuten de (online) check.  Deze check bestaat uit een online formulier gevolgd door een adviesgesprek (op een later moment) met een van onze collega’s. Hierin krijg jij advies over datacenter reiniging. 

Checklist - LinkedIn (300 x 800 px) (700 x 800 px) (4)