Social Return (SROI) bij Happy Clean

Wij vinden het meer dan vanzelfsprekend om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Iedereen die daartoe gemotiveerd is moet een kans krijgen op een leuke baan en zichzelf te ontwikkelen, ook als je het minder getroffen hebt. Onze ervaring is dat onze dienstverlening met de juiste training en supervisie geschikt is voor SROI.

Sinds 2001 werken wij daarom samen met een sociale werkplaats om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplaats te leiden. Een aantal van onze vaste medewerkers zijn via deze sociale werkplaats bij ons gaan werken als getrainde hardware reiniger.

 

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Om activiteiten omtrent sociaal ondernemen vast te leggen, gebruiken wij de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit is een landelijk meetinstrument én keurmerk dat de mate van socialer ondernemen objectief zichtbaar maakt. Ook voor aanbestedingen is de PSO een handig meetinstrument, waarmee je aanbieders onderling goed kan vergelijken op het gebied van MVO.

PSO bestaat uit vier niveaus: aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. Hoe meer werkgelegenheid je als bedrijf aanbiedt en hoe beter je voldoet aan de kwalitatieve eisen, zoals integratie en ontwikkeling, hoe hoger het niveau aldus trede. In december 2022 hebben wij de hoogst haalbare Trede (Trede 3) bereikt.

 

Samenwerking met Voortgezet Speciaal Onderwijs Het Prisma

Naast dat wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen, willen wij ook graag kinderen wat leren. Wij zijn daarom met het Voortgezet Speciaal Onderwijs – Het Prisma in 2019 een mooie samenwerking aangegaan waarbij leerlingen ‘In-house’ bij Het Prisma echte werkervaring opdoen. Een stukje van ons bedrijf is hiervoor in het schoolgebouw van Het Prisma gevestigd.

Ieder half jaar start een nieuwe groep leerlingen met de lessen. De leerlingen worden hierbij opgeleid om hardware (laptop, toetsenbord, beeldscherm, etc.) professioneel te reinigen. Natuurlijk onder begeleiding van onze clean professionals en docenten. Burgemeester Ahmed Marcouch van gemeente Arnhem is zelfs bij Het Prisma langs geweest om te kijken wat de leerlingen precies doen.

Tijdens de lessen besteden wij ook aandacht aan sociale vaardigheden, zoals hoe je een klant aanspreekt en hoe je het beste kan samenwerken in een team. Na 6 weken brengen de leerlingen alles wat ze geleerd hebben in de praktijk. Ze gaan naar een aantal echte bedrijven om de hardware te reinigen. Super spannend, maar een erg leuke en leerzame ervaring voor de leerlingen. En voor de bedrijven! 

Benieuwd naar de samenwerking met Het Prisma? Bekijk de vlog!

 

Hoe zetten wij ons in voor het milieu

Wij proberen zo milieuvriendelijk te handelen. Of dat nou is in onze dienstverlening, op kantoor of tijdens het productieproces van onze reinigingsdoekjes. Bekijk hieronder wat wij doen voor het milieu:

 

Duurzaam reinigen

Bij de ICT-hardware reiniging gebruiken we een vriendelijk reinigingsmiddel. Ook bij het overschenken van dit middel naar sprayflacons gaan wij verspilling tegen met een speciale doseerdop.

 

Herbruikbare middelen

Wij gebruiken zoveel mogelijk herbruikbare middelen: microvezeldoekjes, sprayflacons en cilinders. De microvezeldoekjes wassen wij na elke reiniging om ze vervolgens weer mee te nemen naar een volgende reiniging. Aan het einde van de levensduur worden de doeken gerecycled.

De sprayflacons met ons reinigingsmiddel vullen wij opnieuw met het middel als deze leeg zijn. Dit geldt ook voor de cilinders. In de cilinders zit droge perslucht. Dit gebruiken wij om vuil tussen en in de apparatuur te verwijderen. Deze cilinders gebruiken wij telkens opnieuw.

 

Duurzaam onderweg 

Wij rijden dagelijks door heel Nederland. Om dit verantwoordelijk te doen, bestaat het grootste deel van ons wagenpark uit elektrische auto’s.

 

Hardware recycling

Afgedankte hardware leveren wij (op verzoek van de klant) in bij onze inzamelpartner Wecycle. De hardware wordt dan op een verantwoorde wijze gerecycled.

 

Reinigingsdoekjes recycling

Onze professionele reinigingsdoekjes worden vaak weggegooid bij het restafval. Om dit te voorkomen, hebben wij een speciale milieubox gemaakt. Hierin kun je de doekjes en verpakking in gooien en wij halen ze op om te recyclen.

 

Aanbesteding ICT-reiniging

Milieu, maatschappij en mens is voor elk bedrijf belangrijk. Organisaties stellen daar steeds strengere eisen aan, ook voor de partners waarmee zij samenwerken. MVO is dan ook een belangrijk onderwerp voor de aanbesteding van ICT-reiniging. Je kan immers ook deze dienst laten verduurzamen. Kies voor een hardware reiniging partner met milieuvriendelijke producten, een toekomstgerichte visie en goede circulariteit. Ben jij momenteel bezig met het schrijven van een aanbesteding en wil jij graag meer informatie over ons MVO-beleid? Neem dan contact met ons op.

Help jij mee?

Om de leerlingen van Het Prisma vaker de kans te geven zijn wij altijd op zoek naar bedrijven in omgeving Arnhem, waar de leerlingen langs mogen komen om hardware te reinigen. Wil jij de leerlingen van Het Prisma ook een praktijkervaring aanbieden? Neem dan contact met ons op. Jij zorgt voor het kantoor en wij doen de rest.

info-help