People first? Zorg dan voor schone apparatuur

Steeds meer bedrijven handelen vanuit een People First mentaliteit. Een People First organisatie zet het welzijn van de medewerkers centraal en zorgt voor een fijne werkomgeving. De werkplek van nu én van de toekomst is daarbij dynamisch en afgestemd op de werkcultuur. Dit zien we terug in de komst van stilteruimtes, ontmoetingsplekken en hybride werken. Het creëren van een schone werkomgeving is hierbij ook belangrijk. Met hardware reiniging maak je hygiëne zichtbaar en tastbaar, en dit motiveert medewerkers hetzelfde te doen.

 

Wat is hardware reiniging?

Hardware en device reinigen is het professioneel laten schoonmaken van apparatuur op kantoor. Dit kan van alles zijn: laptops, headsets, AirPods, telefoons en beeldschermen. Oftewel alle hardware en devices waar je mee werkt. Als wij langskomen, maken wij alle apparatuur schoon die we tegenkomen. Dus ook het tv-scherm in een vergaderruimte.

 

Zo reinigt Happy Clean hardware

Wij hebben verschillende oplossingen om te zorgen voor schone apparatuur. Zo hebben wij een speciale hygiënebar, verrichten wij een dieptereiniging op de werkplek en leveren wij reinigingsdoekjes voor hardware en devices. Hoe wij onze diensten inzetten, is afhankelijk van hoe jullie werken. Voor de losse devices zoals laptops en telefoons zetten we vooral de Device Cleaning Bar in. De vaste apparatuur op het bureau of in vergaderkamers, zoals toetsenborden, printers en schermen, maken we schoon via een dieptereiniging op de werkplek. Dit doen wij zo:

  1. Tijdens het reinigingsbezoek vraagt onze medewerker aan jou of je tijd hebt voor een reiniging. Is dit het geval? Dan vragen wij ook of je de laptop wil vergrendelen.
  2. We halen kruimels en ander vuil uit het toetsenbord met perslucht
  3. Met een 100% vriendelijk reinigingsmiddel, microvezeldoek en speciale borstel reinigen we de hardware (muis, toetsenbord, beeldscherm, telefoon, etc.) grondig
  4. Alle hardware zetten we weer netjes terug op het bureau
  5. Jouw hardware is schoon! We laten een happy reinigingsdoekje voor je achter op de werkplek

Tijdens de reiniging kun je natuurlijk kijken hoe wij de hardware schoonmaken. Of je drinkt een kopje koffie en een paar minuten later is alles weer schoon! Wij laten een Happy reinigingsdoekje, onze device cleaning wipes, achter zodat je ook zelf veilig jouw hardware en devices kan onderhouden.

Benieuwd hoe hardware reiniging werkt? Bekijk dan de video!

 

Voordelen van hardware reiniging

Uit onderzoek bij 1972 werkplekken in Nederland blijkt dat 95% van de apparatuur op kantoor vies is. Denk hierbij aan het toetsenbord, muis, laptop en beeldscherm. Een grondige reinigingsbeurt kunnen de hardware en devices dus wel gebruiken.

Een schone werkplek verhoogt daarnaast de beleving van medewerkers. Bij Fokker Aerostructures steeg de belevenis van 5,6 naar 8,3. En hardware reiniging heeft nog meer voordelen! Lees ze hieronder:

 

  • De productiviteit van medewerkers neemt toe doordat je werkt in een rustigere werkomgeving
  • Je bent milieuvriendelijker bezig omdat je jouw IT goed onderhoudt, zodat deze langer meegaat
  • Je laat zien dat je investeert in het welzijn van jouw collega’s

     

Waarom reinigt de reguliere schoonmaak geen apparatuur?

De reguliere kantoor schoonmaak reinigt geen hardware of devices. Sterker nog zij mógen en kúnnen dit niet doen. Ze hebben niet de juiste expertise en reinigingsmiddelen. Dit is belangrijk, want iets te veel water op het toetsenbord of verkeerd reinigingsmiddel op het beeldscherm en het resultaat is een beeldscherm vol krassen of een kapotte laptop. Je hebt daarom een specialistisch bedrijf nodig als Happy Clean om die hardware en devices te reinigen.

 

Al 25 jaar schone hardware en devices

Happy Clean is marktleider op het gebied van hardware reiniging. Onze eigen ontwikkelde technologie, methodes en producten maken ons uniek. Onze kwaliteit zie je terug in onze uitgebreide certificering en specialistisch getraind personeel. Even een lap over de laptop halen? Zeker niet! Wij reinigen door en door, tot de laatste bacteriën. Dat doen we al meer dan 25 jaar.

Wil jij schone devices?

Kies uit onze device cleaning pakketten: Nu of Altijd Schoon. Welk pakket het beste bij jouw organisatie past, is afhankelijk van jouw vraag, werkwijze en budget. Behoefte aan advies? Bel of chat met een van onze medewerkers. Wil jij dit liever niet? Start dan de keuzehulp en ontvang binnen twee minuten een online advies. 

keuzehulp (3)