Wat is device en hardware reiniging?

Hardware en device reinigen is het (uitwendig) schoonmaken van apparatuur op kantoor met speciale reinigingsmiddelen. Dit is een grondige reiniging, wat betekent dat bijvoorbeeld ook onder de toetsen van het toetsenbord of tussen de kieren van de computermuis wordt schoongemaakt. Wij reinigen daarbij allerlei apparatuur: laptops, headsets, AirPods, telefoons en beeldschermen. Oftewel alle hardware en devices waar je mee werkt. 

Hoe maken wij hardware schoon?

Hardware schoonmaken is specialistisch werk. De juiste middelen en kennis zijn nodig om devices niet te beschadigen tijdens deze grondige reiniging. Denk aan perslucht, reinigingsmiddel geschikt voor apparatuur en zachte borstels. Nadat devices grondig zijn gereinigd, bieden wij de mogelijkheid om ze te laten desinfecteren met UV-C licht. Daarnaast brengen wij een vuilafstotende coating aan voor een langdurig hygiënisch effect. Kortom, na een reiniging zien de devices er weer als nieuw uit!

Wist je dat: "De reguliere schoonmaak vaak niet aan de devices mogen zitten en daardoor niet schoonmaken? Zet jouw People First en zorg voor schone devices."

Hoe ziet een reinigingspakket eruit? 

Een of meerdere van de drie hardware reiniging diensten (Device Cleaning Bar, reiniging vaste apparatuur en producten) combineren wij tot een uniek reinigingspakket voor jouw organisatie. Hierbij heb jij de keuze uit twee pakketten: Altijd Schoon en Nu Schoon. Beide reinigingspakketten en daarbij de diensten zijn zo ontworpen dat ze meegroeien met jouw organisatie. Dit vinden wij erg belangrijk, want de dienst moet aansluiten bij jouw werkomgeving- en cultuur, nu en in de toekomst. 

Pakket 1: Altijd Schoon

 • Wij zorgen dat alle hardware en devices op kantoor schoon zijn. Komen wij een extra beeldscherm tegen? Geen probleem deze reinigen wij ook. 
 • Reiniging voor een vast bedrag per jaar (abonnement)
 • Dynamische invulling van diensten en producten

Bij het pakket Altijd Schoon is de invulling van de diensten dynamisch en gebaseerd op een vast bedrag per jaar. In het eerste jaar kan je bijvoorbeeld de bar drie keer inzetten en elk kwartaal producten leveren, maar als je in het tweede jaar liever twee keer de bar inzet en elke maand producten wil laten leveren, kan dit ook. Uiteindelijk zorgen wij dat jij altijd schone hardware hebt. 

Pakket 2: Nu Schoon

 • Wij maken de apparatuur schoon die jij graag schoon wil hebben, zoals toetsenborden en computermuis.
 • Eenmalige reiniging van de apparatuur
 • Combinatie van diensten mogelijk

Wij reinigen eenmalig de hardware en/of devices bij jou op kantoor. Wat wij schoonmaken is afhankelijk van jouw vraag. Wij kunnen bijvoorbeeld mobiele devices reinigen achter de Device Cleaning Bar of eenmalig alle apparatuur op kantoor reinigen. 

Starten met hardware en device reiniging op kantoor

Samen met jou bepalen wij welk pakket het beste bij jouw organisatie past en vullen wij deze in met de diensten. Maar hoe gaan wij te werk met deze ict-reiniging?

 1. Als eerst inventariseren wij wat jouw wensen zijn. Dit kan op locatie, online of telefonisch)
 2. Vervolgens sturen wij je wat informatie over het reinigingspakket en een prijsindicatie
 3. Na akkoord neemt afdeling Service contact op om de reiniging in te plannen
 4. Je ontvangt een aankondiging van de reiniging die je intern kunt delen en andere praktische informatie
 5. De reiniging gaat van start! Jouw devices zijn binnen een paar minuten weer schoon en jouw collega’s weer happy!

De voordelen van schone devices

Minder kans om ziek te worden, een veiliger gevoel en prettiger werken; dit zijn de voordelen van schone devices. Je zet hiermee je medewerkers voorop. Het reinigen van devices is daarom ook de normaalste zaak van de wereld bij People first organisaties, zoals bij GROHE: 

“Wij vinden dat een schone en hygiënische werkplek onderdeel uitmaakt van het zijn van een goede werkgever. Grohe wil hierin uitblinken, omdat onze mensen nou eenmaal het werk verrichten.”

bar cta (600 x 800 px) (6)-1