Waarom is hardware reiniging zo belangrijk?

Goede hygiëne is onmisbaar in het bedrijfsleven. “Het toilet is vies” of “het bureau zit vol koffievlekken”. Dit soort reacties krijg je als facility manager regelmatig. En hoe vaak hoor je wel niet iets over vieze laptops, toetsenborden en headsets? Deze apparaten vormen een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk. Helaas wordt er niet altijd even goed aandacht besteedt aan het schoonhouden ervan. De Happy Clean Bar is een creatieve oplossing die je op regelmatige basis kan inzetten. Want:

 

  • 9 op de 10 laptops bevatten poepbacteriën
  • Bacteriën op vieze hardware vermenigvuldigen zich 19-31% per dag
  • Huidvetten maken beeldschermen dof

Hardware reiniging, oftewel het schoonmaken van laptops, toetsenborden en beeldschermen met speciale reinigingsmiddelen is relatief onbekend. En als iets onbekend is dan hoor je dit niet zo snel van collega’s, terwijl het hen misschien wel dwars zit. Laat met hardware reiniging zien dat jij je inzet voor het welzijn van collega’s en als een echte People First organisatie handelt.

 

“Vóór de reiniging werd de netheid van hun werkplekapparatuur beoordeelt met een magere 5,6. Na de reiniging schoot de waardering omhoog naar een 8,3," aldus Fokker Aerostructures.

 

Wat is de Happy Clean Bar?

De Happy Clean Bar is een hygiënebar speciaal ontwikkeld voor het reinigen van hardware. Bij het inschakelen van deze bar geef je collega’s zelf de kans om hun hardware te laten reinigen door deskundige IT-Hygiënisten. Maar hoe werkt dit? Wij brengen deze hygiënebar naar jou toe. Deze plaatsen wij in een centrale ruimte. Het liefst op een plekje waar veel mensen langslopen, bijvoorbeeld de bij de entree of juist buiten op de parkeerplaats. Twee van onze IT-Hygiënisten staan achter de bar. Zij reinigen laptops, headsets, telefoons, AirPods of andere hardware die jouw collega’s naar de bar toe brengen. Jij en jouw collega's kunnen kijken hoe er wordt gereinigd of drinken een kopje koffie. Een paar minuten later is alles weer schoon. Fris aan het werk!

Benieuwd hoe de bar werkt? Bekijk dan de video bij Hogeschool Inholland!

 

Laptops en andere hardware schoonmaken? Zo doen wij dat!

Alle hardware (denk aan: laptop, headset, telefoon, tablet) kan worden ingeleverd bij de bar. De hardware is binnen een paar minuten gereinigd én gedesinfecteerd. Maar hardware kan je niet zomaar schoonmaken met een sopje. Je wil immers niet dat een laptop kapotgaat. Tijdens ons bezoek gebruiken we daarom alleen speciale en veilige reinigingsmiddelen. Ook staan achter de bar deskundige IT-Hygiënisten die echt weten wat ze doen, doordat ze een speciale training hebben gevolgd. Wij maken bijvoorbeeld de hardware schoon met speciale droge perslucht en een biologisch reinigingsmiddel. Dit doen wij bij laptops, tablets, headsets, telefoons en nog veel meer. Ook desinfecteren wij mobiele hardware met UV-C licht
 
 

Tot slot behandelen wij de hardware ná reiniging en desinfectie met een antistatische coating. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vuil minder snel aantrekt en de apparatuur langer schoon blijft. Uiteraard raakt een telefoon of laptop door het intensieve gebruik weer vervuild. Echter, door onze werkwijze duurt het langer voordat de apparaten weer ernstig vies zijn.

 

Om het verhaal compleet te maken, ontvangen de medewerkers een speciaal reinigingsdoekje. Dit reinigingsdoekje is veilig en speciaal gemaakt voor het schoonmaken van alle soorten hardware. Van beeldschermen tot laptops, toetsenborden en AirPods. Zo kan je ook zelf jouw hardware veilig onderhouden. Het is tevens mogelijk om bij de bar een set met reinigingsdoekjes te kopen (of te faciliteren vanuit de werkgever) zodat je zelf voor een langere periode je apparaten kan schoonhouden. 

 

Edith van Inholland: “Sinds Happy Clean de hardware reinigt, merken we dat medewerkers tevredener zijn. Vooral als het reinigen on the spot gebeurt, als de medewerkers erbij zijn.”

 

Volledige ontzorging

We kunnen de Happy Clean Bar ook voor meerdere dagen bij jou op kantoor plaatsen. Handig voor de hybride medewerker! Wij weten namelijk dat lang niet iedereen meer standaard op één werkplek zit. Zo geef je alle collega’s de kans om hun hardware te laten reinigen. Van tevoren krijg je van ons een aankondiging die je kan rondsturen naar collega’s, zodat zij weten dat wij langskomen. Wij zorgen ervoor dat jouw collega’s aan het einde van de dag naar huis gaan met schone hardware. Oftewel, jij hebt er zelf geen omkijken naar.

 

Kosten per dag

Over de kosten zijn wij heel duidelijk. Wij rekenen namelijk één vast bedrag. Bezoekers aan de bar mogen al hun mobiele apparaten inleveren. We maken deze schoon, desinfecteren met UV-C licht en behandelen met een antistatische coating. Daarnaast krijgt iedere bezoeker een speciaal reinigingsdoekje mee. Uiteraard zorgen wij voor een intern communicatiepakket, de op- en afbouw van de bar en een happy sfeer!


De kosten per dag zijn afhankelijk van het aantal verwachte bezoekers:

  • Tot 100 bezoekers aan de bar:  € 475 per dag*
  • Tot 200 bezoekers aan de bar: € 950 per dag*
  • Maatwerk

*samen stemmen we af hoeveel dagen nodig zijn om alle bezoekers te kunnen voorzien van schone devices. 

Direct zelf reserveren

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over de Happy Clean Bar? En wil jij deze direct inzetten bij jou op locatie? Dat kan! Via onze speciale planningsmodule reserveer je de bar zelf in een paar minuten.

info-help