Hoe maak je een babyfoon schoon?

Hoe maak je een babyfoon schoon?

Waarom jouw babyfoon schoonmaken?

Tijdens de jonge kinderjaren gebruik je de babyfoon dagelijks. Het is altijd handig om deze ook schoon te houden zodat er zich geen schadelijke bacteriën verspreiden rond het kind.

Werk voorzichtig

De babyfoon is een gevoelige hardware om te reinigen. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

 

Wat heb je nodig?

  1. Microvezeldoek*
  2. Schoonmaak spray (of water)
  3. Zachte borstel*

 

Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!


Let op!

  • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de babyfoon. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.
  • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de babyfoon komen wat mogelijk schade oplevert.

 

 

Het stappenplan voor het reinigen van de babyfoon

  1. Borstel het stof en vuil weg
  2. Spray op de microvezeldoek met de reiniger (of water)
  3. Veeg de babyfoon schoon
Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Ontdek de Device Cleaning Wipes

Kom met de keuzehulp erachter welke wipe jij het beste kan gebruiken voor het schoonmaken van een babyfoon, telefoon of laptop.

Start de keuzehulp
Keuzehulp 2