Een tablet schoonmaken doe je zo

Een tablet schoonmaken doe je zo

Wist jij dat het scherm van jouw Android tablet wemelt van de bacteriën en viezer kan worden dan een toiletbril? Het is daarom essentieel dat jij jouw tablet regelmatig schoonmaakt. Het regelmatig schoonmaken van je tablet helpt niet alleen bij het behoud van hygiëne, het zorgt ook voor een optimale aanraakgevoeligheid en betere algehele prestaties. Een tablet schoonmaken is dus geen overbodige luxe! In deze blog nemen wij jou hier stap voor stap doorheen. Heb je geen Samsung tablet maar een iPad? In deze blog lees je hoe je een iPad schoonmaakt.

Wees extra voorzichtig met het schoonmaken van een tablet

Tablets hebben de manier waarop we leven, werken en spelen gerevolutioneerd. Met een aanraking bieden ze ons toegang tot een wereld vol informatie, entertainment en productiviteit. Maar als ze niet goed worden schoongemaakt en onderhouden, kunnen ze hun glans verliezen en wordt de hele ervaring minder plezierig. Het schoonmaken van je tablet lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het is essentieel dat je dit op de juiste manier doet, zodat je het apparaat niet beschadigt. Maak je tablet goed maar voorzichtig schoon zodat de vetafstotende coating op het scherm niet wordt aangetast of de delicate poorten niet verstopt raken met vuil, kruimels en stof. Gebruik dus niet de volgende middelen:

  • Agressieve reinigingsmiddelen zoals alcohol of chloor. Deze producten beschadigen jouw elektronische apparaten en kan je vaak terugvinden in brillendoekjes en andere schoonmaakdoekjes.
  • Een haardroger. Hierdoor kan vocht in het apparaat komen en raakt jouw tablet permanent beschadigd.

Dit heb je nodig:

Voordat je begint, verzamel de benodigdheden. Dit is wat je nodig hebt:

 * Microvezeldoeken zijn heel handig voor het schoonmaken van gevoelige hardware als tablets. Met microvezeldoeken heb je minder kracht nodig omdat ze ook goed werken bij weinig druk. Daarnaast kan je het gebruik van eventuele schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Veel mensen gebruiken kleding of keukenrol om hun hardware schoon te maken, maar dat kan krassen veroorzaken.

Stappenplan tablet schoonmaken

  1. Schakel de tablet uit en indien je het apparaat aan de lader hebt zitten, koppel het los van het stopcontact. Zo verklein je de kans op schade als er te veel vocht op komt. Verwijder eventueel het hoesje.
  2. Veeg stof en vlekken op het oppervlak weg met een droge microvezeldoek.
  3. Verwijder stof en vuil uit de speakers en oplaadpoort met een zachte kleine borstel of wattenstaafjes. Deze onderdelen zijn erg gevoelig, dus wees extra voorzichtig.
  4. Maak een microvezeldoek een beetje vochtig met reinigingsmiddel (of water). Spuit de vloeistof nooit rechtstreeks op jouw tablet, dit kan het apparaat beschadigen.
  5. Veeg de tablet in gelijke banen schoon. Vergeet de achterkant niet.
  6. Veeg overtollig vocht af met een droge microvezeldoek of laat het scherm opdrogen. Gebruik je een reinigingsdoekje? Dan is je scherm binnen een paar seconden weer droog.
  7. Jouw tablet is weer fris! Zet het apparaat aan als het helemaal droog is.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Reinigingsproducten voor mijn tablet

Maak jouw tablet schoon met de device cleaning set van Happy Clean (gratis verzending binnen Nederland).

Bestel direct
Device Cleaning set Happy Clean