Trends in medewerkers welzijn

De 3 trends in medewerkers welzijn voor facility

“Lichamelijk, geestelijk en sociaal gaat het goed met een persoon.” Dat is de betekenis van welzijn. Medewerkers welzijn is erg belangrijk. Onlangs publiceerde de NOS een onderzoek dat 1 op de 6 werkenden last heeft van burn-out klachten. Tijd om als werkgever hier wat aan te doen en te investeren in het welzijn van jouw medewerkers. Maar hoe doe je dit? En wat is jouw rol als Facility Coördinator of Office Manager hierin? Hieronder staan 3 trends op het gebied van medewerkers welzijn waar People First bedrijven op investeren.

1. Start een welzijnsbeleid

Een welzijnsbeleid focust zich op het mentale, fysieke en sociale welzijn van werknemers en wat je hier allemaal voor kan doen als werkgever. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren van rust momenten in de werkdag. Voor de een is dit fysieke rust en voor de ander mentale. Bijvoorbeeld door werknemers de tijd en ruimte te geven om tussen de werkzaamheden door het lichaam te stretchen, even te wandelen om prikkels te beperken of sociaal te kletsen met een collega. Na deze momenten hebben jouw collega’s weer ruimte voor creatieve ideeën, minder last van stress en lichamelijke zorgen.

Do: faciliteer ontspanningsruimtes op het kantoor

2. Een inspirerende werkomgeving

Als je een leuk team hebt, moet je ook een werkomgeving hebben waar goed kan samenwerken. Of dit nou thuis of op kantoor is. Want ja, hybride werken is nog steeds een optie voor veel mensen en dat blijft ook. Zorg dat jouw medewerkers thuis Arbo-verantwoord werken. En als ze naar kantoor komen, hebben ze een goede werkplek nodig. Eentje die inspireert. Met genoeg stilteplekken, sparringruimtes en werkplekken. Ook de juiste verlichting en klimaatbeheersingssysteem is belangrijk. Werken in een te warm of koud kantoor is namelijk niet goed voor de productiviteit en heeft invloed op het fysieke en sociale welzijn van jouw collega’s.

Do: verdiep je in slimme technologieën en trends voor een fijn kantoor

3. Schone devices

Een schone werkomgeving is belangrijk voor de rust en tevredenheid van collega’s. We zien daarbij steeds vaker dat de schoonmaakwerkzaamheden verder gaan dan de sanitaire voorzieningen en het kantoor. Denk aan stoelreiniging, lichtknoppen en schoonmaken van devices. Vooral het laatste wordt vaak vergeten. Dit terwijl het schoonmaken van laptops, beeldschermen en tablets de normaalste zaak van de wereld moet zijn. Grohe, Nationale Postcode Loterij en Tony’s Chocolonely doen dit als onderdeel van hun People First activiteiten.

Do: kies de juiste schoonmaak voor jouw collega’s

Keuzehulp device cleaning