Een iPad schoonmaken doe je zo

Een iPad schoonmaken doe je zo

Jij gebruikt jouw iPad waarschijnlijk dagelijks, waardoor er in korte tijd veel bacteriën ontstaan op het apparaat en beeldscherm. Net als bij een smartphone komen deze op het glas te zitten. Zowel voor een fris gezicht als de hygiëne is het verstandig om de iPad regelmatig schoon te maken. In deze blog vertellen wij hoe jij jouw iPad scherm weer in goede staat krijgt.

Wees extra voorzichtig met het schoonmaken van een iPad

Een iPad is altijd gevoelig voor schade. Zo kan de vetafstotende laag op het beeldscherm worden aangetast door hardnekkige reinigingsmiddelen of raken de kwetsbare poorten verstopt met zand, kruimels en stof. Wees daarom extra voorzichtig met het schoonmaken van een iPad en gebruik nooit de volgende schoonmaakmiddelen:

 • Agressieve reinigingsproducten zoals alcohol of chloor. Deze producten kunnen jouw elektronische apparaten permanent beschadigen en zie je vaak terug in brillendoekjes en andere schoonmaakdoekjes. 
 • Een haardroger. Hierdoor kan er vocht in de iPad komen en kan het apparaat permanent worden beschadigd.

 

Dit heb je nodig:

 1. Droge microvezeldoek*
 2. Reinigingsdoekje of reinigingsspray (of een plantenspuit met water)
 3. Zachte kleine borstel of wattenstaafjes

*Microvezeldoeken zijn heel handig voor het schoonmaken van onder andere gevoelige hardware als beeldschermen. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast kan je het bij het gebruik van een microvezeldoek het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren en heb je maar een aantal spraytjes nodig van een goede reinigingsspray.

Stappenplan iPad schoonmaken

 1. Voordat je begint met het schoonmaken van je iPad, schakel het apparaat uit. Zo verklein je de kans op schade als er te veel vocht op komt.
 2. Veeg stof en vlekken op het oppervlak weg met een droge microvezeldoek. 
 3. Verwijder  stof en vuil uit de speakers en oplaadpoort met een zachte kleine borstel of wattenstaafjes. Deze onderdelen zijn erg gevoelig, dus wees extra voorzichtig. 
 4. Spuit schoonmaakmiddel (of water) op een microvezeldoek totdat het vochtig is.  Spuit de vloeistof nooit rechtstreeks op jouw iPad, dit kan je iPad kapot maken.
 5. Veeg de iPad in gelijke banen schoon.
 6. Veeg overtollig vocht af met een droge microvezeldoek of laat het iPad scherm opdrogen. Gebruik je een reinigingsdoekje? Dan is je scherm binnen een paar seconden weer droog.
 7. Zet je iPad weer aan als het apparaat helemaal droog is.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Reinigingsproducten voor mijn iPad

Maak jouw iPad schoon met de device cleaning set van Happy Clean (gratis verzending binnen Nederland).

Bestel direct
Device cleaning set van Happy Clean