Hoe maak je een smartwatch schoon?

Hoe maak je een smartwatch schoon?

De smartwatch heb je dagelijks om. Zoals op de WC, in het bos en in het restaurant. Doordat deze smartwatch alle situaties doormaakt kan het over de tijd heen vies worden met huidschilfers, zand, haren, eten, plak van drinken en bacteriën die jouw vingers er opbrengen.

Waarom jouw smartwatch schoonmaken?

De smartwatch is, net als veel andere devices, een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen voorzichtig te zijn om schade te voorkomen.

 

Wat heb je nodig?

    1. Microvezeldoek*
    2. Schoonmaak spray (of water)

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

 

Let op!

  • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de smartwatch. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.
  • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de smartwatch komen wat mogelijk schade oplevert.

 

 

Het stappenplan voor het reinigen van de smartwatch

  1. Maak de doek vochtig met de schoonmaak spray (of water)
  2. Neem het bandje af met de doek
  3. Neem de smartwatch af met de doek

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Ontdek hardware reiniging

Voor optimaal werkplezier voor jouw collega's

Plan online demo
info-help