Zo draagt hardware reiniging bij aan jouw Great Place to Work

Zo draagt hardware reiniging bij aan jouw Great Place to Work

Iedere werknemer droomt van een Great Place to Work. Een plek waar aandacht voor de mens is, waar je vertrouwen voelt, waar je trots op bent en waar je met plezier naartoe gaat. En waar je kunt werken in een gezonde werkomgeving natuurlijk! In dit blog lees je hoe hardware en device reiniging bijdraagt aan een werkplek waar je het maximale uit jezelf kunt halen.

Veel mensen staan er niet bij stil, maar weet jij wat echte verspreiders van microben zijn? Natuurlijk, de wc-bril is een plek die je goed moet reinigen, maar op bijvoorbeeld een toetsenbord zitten gemiddeld 20.000 meer bacteriën. En wat denk je van je smartphone? Die neem je mee als je op de wc zit, als je kookt of als je in de sportschool aan het zweten bent. Op elke vierkante centimeter van jouw smartphone zitten 2000 tot 4000 bacteriën. Wedden dat je anders naar je devices gaat kijken na het lezen van deze cijfers?

 

Waarom hardware reiniging zo belangrijk is

Dat hardware en devices reinigen belangrijk is voor een gezonde werkomgeving beseffen we. Voor een Great Place to Work is het welzijn van je medewerkers erg belangrijk. Werknemers zouden zich geen zorgen moeten maken of hun hardware en devices schoon zijn. Het is een feit dat deze apparatuur in de praktijk weinig tot zelden wordt gereinigd. De reden? Veel schoonmaakbedrijven mogen niet aan bijvoorbeeld laptops, toetsenborden en beeldschermen komen, maar ook niet aan printers, schermen en afstandsbedieningen die door meerdere mensen worden gedeeld. Dat kan ervoor zorgen dat apparatuur eerder kapot gaat door het ophopen van vuil en stof. Ook neemt de kans op ziekteverzuim toe aangezien de bacteriën en virussen die zich overal kunnen verspreiden. En de flexwerker die thuis een eigen toetsenbord en muis heeft? Die apparatuur wordt natuurlijk ook vies!


Ontzorging in hardware en device reiniging

Happy Clean ontzorgt en heeft als visie om altijd te zorgen voor schone apparatuur. Het bedrijf helpt bij het vinden van een passende oplossing en biedt altijd maatwerk! 

 

Mogelijkheden

Er zijn bij Happy Clean diverse mogelijkheden:

  • Eens per kwartaal komt het Device Cleaning Team van Happy Clean naar een bedrijf voor een dieptereiniging van (alle aanwezige) apparatuur (zoals laptop, toetsenbord en/of computermuis) inclusief bestraling met UV-C licht en behandeling met een vuilafstotende coating voor een langdurig hygiënisch effect. Medewerkers zien dat hun apparatuur zichtbaar wordt gereinigd en dat geeft vertrouwen.

  • Webwinkel Happy Clean levert reinigingsdoekjes voor beeldscherm, laptop, AirPods, bureau en toetsenbord. Medewerkers kunnen zo hun eigen devices schoon houden. Thuiswerkers kunnen natuurlijk ook deze doekjes gebruiken! 

  • De Happy Clean Zuil, enkel of dubbel, kun je in een centrale ruimte van je bedrijf zetten. Medewerkers kunnen hier onder andere hun smartphone, pasjes en oordopjes in desinfecteren. Het UV-C licht doodt 99,99 % van bacteriën, virussen en schimmels.

  • Met de Device Cleaning Bar laten medewerkers hun smartphones, laptops en tablets met een vriendelijk reinigingsmiddel reinigen door professionals. In de praktijk blijkt dat medewerkers automatisch naar deze ‘pop-up bar’ gaan om hun devices te laten reinigen en dit zorgt voor een sneeuwbaleffect.

Schoonbeleving

Happy Clean liet onderzoek doen bij Fokker Aerostructures en daaruit kwam een duidelijke conclusie. Werknemers gaven hun werkgever op het gebied van hygiëne op de werkplek aanvankelijk een 5,6. Daarna werd Happy Clean ingeschakeld met diverse oplossingen voor hardware en device reiniging. De tevredenheid steeg in korte tijd naar een 8,3. Het bedrijf merkte dat door de verbeterde schoonmaak het beeld van de organisatie werd versterkt, dat medewerkers trotser waren, waardoor de productiviteit werd verhoogd. Werken in een schone, frisse en hygiënische omgeving kun je vergelijken met rijden in je auto die net door de wasstraat is gereden. Van glimmende velgen word je toch een stuk vrolijker dan Sahara-zand op je voertuig?

 

Vraag een hardware reiniging demo aan

Ben je benieuwd hoe Happy Clean kan bijdragen aan hygiënisch werken en een gezonde werkomgeving bij jouw organisatie? Start de keuzehulp en ontdek welke hardware reinigingsdienst het beste bij jou past!

Keuzehulp device cleaning