hoe maak je een computermuis schoon?

Hoe maak je een computermuis schoon?

We weten allemaal dat ons toetsenbord niet de schoonste plek is die je kunt bedenken. Maar heb je wel eens aan de muis gedacht? Een groot deel van de tijd ligt jouw hand op de muis. En jouw handen komen met veel vuile oppervlakken in aanraking. Dat maakt dat de muis net zo vies is als jouw toetsenbord. In deze blog lees je hoe je een computermuis schoonmaakt.

Zet altijd eerst de stroom uit

Haal voordat je begint het snoer van de muis uit de computer of laptop om de kans op kortsluiting te verkleinen.

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van een computermuis?

De materialen waarmee je de muis schoon maakt, heb je mogelijk al in huis. Je hebt hier namelijk geen ingewikkelde producten voor nodig. Om ons stappenplan te doorlopen heb je het volgende nodig:

*Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat het goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijdert? Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

Een computermuis schoonmaken doe je zo

  1. Haal met het puntje van een tandenstoker het vuil tussen de gleuven van de computermuis weg.
  2. Doe water in de plantenspuit en spray een paar keer water of reinigingsspray op een microvezeldoek.*
  3. Wrijf de microvezeldoek voorzichtig over de muis.
  4. Maak de computermuis daarna droog met een papieren doekje. Zo reinig je de muis van alle overgebleven bacteriën.
  5. Maak de voetjes van de muis goed schoon met een droog doekje. Hier kleeft veel stof aan.
  6. Reinig het scrollwieltje van de computermuis door er tegelijkertijd overheen te wrijven en te scrollen.

*Spuit het water nooit rechtstreeks op de computermuis. En zorg dat het doekje niet te nat is. Een teveel aan vocht kan ervoor zorgen dat jouw muis niet goed meer werkt.

Maak de computermuis regelmatig schoon, en bij intensief gebruik liefst één of meerdere keren per week.

 

Wat moet ik doen als mijn computermuis kapot is?

Is jouw muis echt kapot of zo oud dat hij niet goed meer functioneert? Dan kan je toch een nieuwe kopen en de oude muis wegdoen zonder het milieu te schaden. Bij meer dan 3.000 bouwmarkten, supermarkten en andere winkels staan inleverbakken waarin jij jouw computermuis kwijt kunt.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Een schone computermuis voor een hygiënische werkplek

Maak jouw computermuis schoon met de device cleaning set van Happy Clean.

Bestel direct
Een schone computermuis voor een hygiënische werkplek