Hoe maak je een GoPro schoon?

Hoe maak je een GoPro schoon?

De GoPro is een geweldige uitvinding voor avonturiers. Als jij een GoPro bezit dan is de kans groot dat je deze gebruikt om gave vakantie shots te maken of voor bijvoorbeeld een sport zoals motorcross. Tijdens deze sporten en avonturen kan de GoPro vies worden. Om te zorgen dat de GoPro zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk het regelmatig schoon te maken.

Waarom jouw GoPro schoonmaken?

De GoPro is een gevoelige hardware. Dat houdt in dat het gevoelig is voor schade. Dit kan o.a. ontstaan door water, door een te harde borstel te gebruiken en door verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om tijdens het reinigen van dit type hardware voorzichtig te zijn om schade te voorkomen. De oudere modellen zijn niet waterdicht, daarom raden wij aan daarbij zeer weinig water te gebruiken voor de schoonmaak (zie video). Bij de nieuwere maakt het niet uit hoeveel water je gebruikt.


Wat heb je nodig?

  • Microvezeldoek* (2x)
  • Glas met water
  • Zachte borstel

* Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van andere schoonmaakdoeken. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast hoef je geen schoonmaakmiddel te gebruiken (Microvezeldoeken werken al goed met alleen water – Wist je dat een microvezeldoek met water 99,9% van de bacteriën verwijderd?) of kan je het gebruik van schoonmaakmiddelen sterk reduceren. Dat is handig want agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de hardware beschadigen. Microvezeldoeken zijn te koop bij bijna iedere supermarkt!

Let op!

  • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de GoPro. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. Dus wees voorzichtig.
  • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de GoPro komen wat mogelijk schade oplevert.

Het stappenplan voor het reinigen van de GoPro

  1. Veeg de oplaadpoorten schoon;
  2. Veeg met een droge doek het zand en stof weg (niet op de lens! Als daar zand zit blaas het er dan af);
  3. Dip de microvezeldoek lichtjes in het glas met water;
  4. Reinig de GoPro;
  5. Maak de GoPro droog met de microvezeldoek.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Device Cleaning Wipes

Welk device wil jij schoonmaken en welk doekje kan je het beste hiervoor gebruiken? Doe de keuzehulp.

Start de keuzehulp
Keuzehulp 2