Klantverhaal Fokker Aerostructures

Effect van hardware reinigen bij Fokker Aerostructures

Vóór de reiniging werd de netheid van de werkplekapparatuur bij Fokker beoordeelt met een magere 5,6. Na de hardware reiniging schoot de waardering omhoog naar een 8,3.

 

Schone hardware werkt prettiger

Fokker Aerostructures vindt goede hygiëne voor haar medewerkers belangrijk en heeft besloten om de hardware op de werkplekken (toetsenbord, muis, laptop et cetera) specialistisch te laten reinigen door Happy Clean. De werkplekken in Hoogeveen en Papendrecht worden al sinds 2015 periodiek schoongehouden. Zo blijven de werkplekken schoon en krijgen schadelijke bacteriën en gevaarlijke ziekteverwekkers geen kans.

De onderhoudsmedewerkers van Happy Clean komen twee keer per jaar de werkplekapparatuur reinigen. Alle toetsenborden en muizen worden één keer per jaar voorzien van een zelfreinigende coating.

 

Werknemers vragen erom

Binnen Fokker is John Streng, Director Facilities, verantwoordelijk voor de facilitaire zaken. “Onze medewerkers vinden een schone werkplek belangrijk. We kregen steeds vaker de vraag of de werkplekken gereinigd konden worden. Zodoende hebben we de mogelijkheden onderzocht en zijn we dit traject opgestart. Schone apparatuur draagt namelijk positief bij aan de werkbeleving en daarbij streven we ernaar om het ziekteverzuim te verlagen.”

 

FIT-programma

Het laten reinigen van de werkplekapparatuur past in het FIT-programma dat Fokker hanteert. John Streng: “Samen met de medewerkers gaan we voor een betere werkbeleving. Een beleving die erop gericht is om de productie te verhogen, het ziekteverzuim te reduceren en de medewerkers met meer plezier en enthousiasme naar het werk te laten gaan. Facilities is erop gericht om de medewerkers te ondersteunen en een prettige werkomgeving te bezorgen!”

 

Het resultaat van hardware reiniging

We waren nieuwsgierig naar het effect van hardware reiniging op beleving. Om hierachter te komen, hebben we een onderzoek gedaan. De hoofdvraag? Hoe kijken medewerkers naar hygiëne op werk? 

We hebben voor én na de reiniging wat vragen gesteld. Hieruit blijkt dat medewerkers na de reiniging hun hardware netter vonden en dit meer waardeerde dan daarna. De waardering steeg van een magere 5,6 naar een ruime 8,3.

Het reinigen van de werkplekapparatuur is een quick-win om de schoonbeleving van de werkplek direct te verhogen. Wil jij ook dit effect? Plan dan een reiniging in!

Ontdek hardware reiniging

Voor optimaal werkplezier voor jouw collega's

Laten wij kennismaken
info-help