Mythes over kantoorschoonmaak ontkracht

Mythes over kantoorschoonmaak ontkracht

Met een schoonmaakbedrijf dat iedere dag over de vloer komt, moet het wel brandschoon zijn. Voor een gezonde werkomgeving hoef je verder niets meer te regelen zou je denken. Niet waar! Je kunt door professionele schoonmakers minder in te schakelen zelfs een flinke stap vooruit zetten op het gebied van hygiëne. Het levert je bovendien een aanzienlijke kostenbesparing op. In dit blog ontkrachten we nog meer mythes op het gebied van kantoorschoonmaak.

 

Elk bedrijf kan op dezelfde manier worden schoongemaakt

Schoon is schoon. Als het er maar schoon uitziet, wat maakt het dan uit hoe, wanneer en wat bij een bedrijf gereinigd wordt? Terwijl dát juist belangrijk is. Wat als je veel hardware en devices hebt, zoals in een callcenter waar de hele dag door mensen bellend aan het werk zijn? Of gedeelde flexplekken in een kantoor? Het is dan van belang om dagelijks bureaus, maar ook laptops en telefoons te (laten) reinigen, al helemaal omdat verschillende mensen gebruikmaken van de apparatuur. Als je vaste werkplekken hebt, kun je medewerkers zelf hun apparatuur schoon laten maken. Maar werk je vooral hybride/mobiel, laat dan een speciale hygiënebar langskomen. Hier kunnen medewerkers dan hun devices inleveren om professioneel te laten reinigen. Zo creëer je op een laagdrempelige manier een schonere werkomgeving voor jouw collega's .

 

Schoonmaakmiddelen: hoe agressiever, hoe beter

Je hebt vast wel eens jouw laptop of telefoon willen schoonmaken, maar wat gebruik je daar dan voor? Je wil immers niet jouw werk of privé device beschadigen. ‘Gebruik maar azijn, dat kun je overal voor gebruiken.’ Je hoort het zo vaak, maar het is niet altijd waar! Pas met nog agressievere schoonmaakmiddelen al helemaal goed op, vooral als je een laptop schoon wil maken. Apparatuur is kwetsbaar en kan worden beschadigd. Bovendien zijn veel middelen slecht voor het milieu. Je kunt bijvoorbeeld voor de goedkoopste schoonmaakdoekjes van de supermarkt gaan en deze op kantoor plaatsen, maar goedkoop is duurkoop. Gebruik daarom professionele reinigingsdoekjes voor beeldscherm, laptop en AirPods. De doekjes zijn alcoholvrij en vriendelijk voor devices.

 

Schoner is niet altijd duurder

Iedere dag een schoonmaakploeg over de vloer, dan moet het wel perfect schoon zijn! Bureaus hoeven echter niet iedere dag gepoetst te worden. Veel mensen zijn namelijk thuis als gaan werken. Je kunt slimmer schoonmaken. Dat zorgt ten eerste voor een hygiënischere werkplek en ten tweede kost dit geen extra geld. Een goed voorbeeld is het laten reinigen van hardware en devices door Happy Clean of het aanschaffen van professionele reinigingsdoekjes gemaakt voor apparatuur. Werkplekken en hardware kunnen schoon blijven door medewerkersparticipatie . Hierdoor hoef je een schoonmaakbedrijf minder vaak in te zetten wat tot een kostenbesparing van 30% (!) kan leiden.

Een schone werkomgeving met tevreden werknemers tegen lagere kosten. Je kunt het een beetje vergelijken met het invoeren van een werkweek van 32 uur. Door slim om te gaan met minder uren in de week, gaan medewerkers 'productiever' werken. Bovendien hebben ze meer energie en creativiteit: een win-winsituatie voor zowel werknemer als werkgever.

Het schoonmaakbedrijf maakt alles schoon

Apparatuur mag vaak niet door schoonmaakbedrijven worden schoongemaakt, terwijl dat juíst de bacteriënverspreiders is. Hier moet je dus een andere oplossing voor vinden. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje, zoals een kop koffie die om kan vallen. De schoonmaak eindigt dus zeker niet als het schoonmaakbedrijf het pand heeft verlaten. Door medewerkersparticipatie ga je aan de slag voor een gezonde werkomgeving. Als medewerkers meer betrokken worden bij een proces (schoonmaak in dit geval) en daarnaast zien dat er zichtbaar wordt gereinigd, dan zal het gevoel van veiligheid worden vergroot. Dat zorgt uiteindelijk voor meer werkplezier en betere resultaten. Hoe pak je dat aan?

  • Webwinkel Happy Clean levert professionele reinigingsdoekjes voor beeldscherm, laptop, AirPods, bureau en toetsenbord. Medewerkers kunnen zo hun eigen devices en hardware schoon houden.
  • Werk je vooral met losse devices? Plaats dan de Device Cleaning Bar op een centrale plek in jouw organisatie. Collega's kunnen hier hun laptop, telefoon, iPad of ander device inleveren om te laten reinigen. 
  • Eens per kwartaal komt het Device Cleaning Team langs om alle apparatuur grondig te reinigen. 

Meer info

Ben jij benieuwd hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen op het gebied van hygiënisch werken en een gezonde werkomgeving? Vraag dan een hardware en device reiniging demo aan.

Keuzetool hardware reiniging dienst

Ontdek welke hardware en device reiniging dienst bij jullie past.

Start de keuzetool
Keuzetool hardware reiniging dienst