Stroomverbruik datacenter omlaag - schoonmaakplan

Stroomverbruik datacenter omlaag met een duurzaam (schoonmaak)plan

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven. Een logische stap richting een duurzamere bedrijfsvoering is om oog te hebben voor de energie die een serverruimte verbruikt.

Met de hoeveelheid draaiende apparatuur in een serverruimte, ben je als ICT-manager gebaat bij manieren om te besparen op energiekosten en bij te dragen aan een beter milieu.

We nemen je mee in hoe een duurzaam (schoonmaak)plan bijdraagt aan het verminderen van stroomverbruik binnen datacenters.  

Innovaties om stroomverbruik in datacenters omlaag te krijgen

Inmiddels zijn er diverse innovaties ontwikkeld om het stroomverbruik binnen datacenters te verminderen. Denk hierbij aan groene bebouwing op het dak. Dit draagt bij aan lagere temperaturen in een datacenter. Wanneer je echter op kortere termijn, en met minder investeringen, jouw serverruimte wilt verduurzamen loont het ook om optimaal gebruik te maken van de servers.

Laat je koeling minder hard werken en verlaag het datacenter stroomverbruik

Een manier om stroomverbruik binnen een datacenter positief te reguleren, is door de temperatuur hoger in te stellen. Voorheen werd de ideale temperatuur van een CPU-kast gesteld op 20 graden Celsius, maar tegenwoordig geldt dat de apparatuur ook goed, en duurzaam, functioneert op 26 graden Celsius. Indien je de temperatuur hoger instelt, zal de koeling minder hard zijn werk hoeven doen, wat veel energie bespaart door een verminderd stroomverbruik. Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van waterkoelingsapparatuur die direct bevestigd is aan de servers, zodat meer lokaal gekoeld wordt.

Stroomverbruik verminderen met professionele datacenter reiniging

Verminderd stroomverbruik is inherent aan goede schoonmaak. Denk eens aan de CPU-kasten van vroeger. Wanneer er in deze kasten stof ophoopte, werd deze warmer en moest hij harder werken.

Voor je huidige serverapparatuur werkt het op dezelfde manier. Hierdoor verbruikt de apparatuur nog meer energie. Het regelmatig stofvrij maken van de apparatuur draagt bij aan een verminderd stroomverbruik binnen je serverruimte. Met specialistische schoonmaak zorg je ervoor dat je apparatuur efficiënt functioneert.

Bescherm het digitale hart van je organisatie met professionele datacenterreiniging en verminder het stroomverbruik van het datacenter. Download de ultieme toolkit voor een veilig, schoon en daarmee duurzaam datacenter.

De ultieme datacenter reiniging toolkit

En ga zelf met datacenter reiniging aan de slag

Ik wil een toolkit
Toolkit