Geurstokjes-zelf-maken

DIY geurstokjes maken

Er gaat niets boven de geur van een huis dat gevuld is met heerlijke aroma's. Geurstokjes zijn een geweldige manier om je huis te voorzien van een aangename geur, maar wist je dat je ze gemakkelijk zelf kunt maken? Het maken van geurstokjes is niet alleen leuk, maar het stelt je ook in staat om je eigen unieke geurcombinaties te creëren. In deze blog laten we je zien hoe je eenvoudig je eigen geurstokjes kunt maken.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, laten we eens kijken naar de benodigdheden die je nodig hebt voor dit project:

  • Kleine glazen flesjes of vaasjes met smalle opening
  • Bamboe stokjes (meestal verkrijgbaar bij knutselwinkels)
  • Draagolie (bijvoorbeeld jojoba-olie of amandelolie)
  • Etherische oliën naar keuze
  • Trechter
  • Schaal
  • Een lepel

Stappen om je geurstokjes te maken

Stap 1: Bereid je flesjes voor

Begin met het kiezen van kleine glazen flesjes of vaasjes met een smalle opening. Dit zorgt ervoor dat de geurolie niet te snel verdampt. Zorg ervoor dat de flesjes schoon en droog zijn voordat je begint.

Stap 2: Maak je geurolie

Voeg een draagolie naar keuze toe aan een schaal. Draagoliën helpen de geur van de etherische oliën te verspreiden en verdunnen ze om ze veiliger te maken voor gebruik. Een algemene richtlijn is om ongeveer 80% draagolie en 20% etherische oliën te gebruiken. Je kunt deze verhouding aanpassen afhankelijk van hoe subtiel of sterk je de geur wilt hebben. Roer de oliën voorzichtig met een lepel om ze te mengen.

Stap 3: Vul de flesjes

Plaats een trechter in de opening van het glazen flesje en giet voorzichtig je geurolie in het flesje. Vul het flesje tot ongeveer driekwart vol. Dit laat wat ruimte over voor de bamboe stokjes.

Stap 4: Voeg de bamboe stokjes toe

Plaats een aantal bamboestokjes in het flesje. Het aantal stokjes dat je gebruikt, bepaalt de intensiteit van de geur. Meer stokjes zorgen voor een sterkere geur. 

Stap 5: Laat de geurstokjes hun werk doen

Laat je zelfgemaakte geurstokjes enkele dagen rusten. Dit geeft de oliën de tijd om te absorberen en de geur te verspreiden. Je zult merken dat de ruimte geleidelijk aan heerlijk gaat ruiken.

Stap 6: Geniet van je handgemaakte geurstokjes

Plaats de geurstokjes in elke kamer van je huis - de woonkamer, slaapkamer, badkamer, of waar je maar wilt. Ze zullen niet alleen een aangename geur verspreiden, maar ook een persoonlijke en gastvrije sfeer creëren.

Het maken van je eigen geurstokjes is een leuke en creatieve manier om je huis te voorzien van heerlijke geuren. Bovendien kun je experimenteren met verschillende etherische oliën om geuren te creëren die perfect bij jouw smaak passen. Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken van je eigen geurstokjes en geniet van een heerlijk ruikend huis!

Ontdek onze geurstokjes

Webshop
Happy-Clean r