DIY maak je eigen roomspray

Er gaat niets boven de geur van een fris, schoon huis. En als je van die heerlijke geuren wilt genieten zonder de schadelijke chemicaliën en synthetische stoffen die vaak in luchtverfrissers worden aangetroffen, dan is het maken van je eigen roomspray de oplossing voor jou. Het is super eenvoudig, leuk om te maken en je kunt het aanpassen aan je eigen smaak. Laten we eens kijken hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Wat heb je nodig?

  • Een lege sprayfles (een gerecyclede fles werkt perfect)
  • Gedestilleerd water
  • Wodka of wrijfalcohol (om te emulgeren)
  • Etherische oliën (je favoriete geuren
  • Een trechter (optioneel, maar handig)

Stappenplan roomspray maken

Kies je favoriete geur

De eerste stap is het kiezen van de etherische oliën die je wilt gebruiken voor je roomspray. Hou je van de frisse geur van citroen, de rustgevende lavendel of misschien de zoete, warme geur van vanille? Het leuke van DIY (Do IT Yourself) is dat je kunt experimenteren en je eigen unieke geur kunt creëren. Begin met ongeveer 10-15 druppels etherische olie, afhankelijk van de sterkte die je wilt bereiken.

Voeg de alcohol toe

Gebruik je trechter om ongeveer 1-2 eetlepels wodka of wrijfalcohol toe te voegen aan je lege sprayfles. De alcohol zal helpen de etherische oliën te emulgeren en ervoor zorgen dat ze goed in het water worden gemengd.

Vul aan met water

Vul de rest van de fles met gedestilleerd water. Zorg ervoor dat je genoeg water toevoegt om de fles te vullen, maar laat wat ruimte over zodat je goed kunt schudden voor gebruik.

Mixen en schudden

Zodra je alle ingrediënten hebt toegevoegd, is het tijd om de fles goed te schudden. Dit zorgt ervoor dat de oliën en alcohol goed met het water worden vermengd.

Spray en geniet!

Nu ben je klaar om je zelfgemaakte roomspray te gebruiken. Spray het in elke kamer van je huis voor een heerlijke, frisse geur. Je kunt het zelfs gebruiken op stoffen zoals gordijnen of kussens voor een subtiele geurboost. En het beste is dat je je roomspray kunt aanpassen aan het seizoen of je stemming - zomerse citrusgeuren, herfstige kruiden, of winterse dennen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Tips

  • Experimenteer met verschillende etherische oliën om je eigen favoriete geur te vinden.
  • Als je geen gedestilleerd water bij de hand hebt, kun je gekookt en afgekoeld water gebruiken.
  • Gebruik altijd glazen of aluminium flessen om de etherische oliën te bewaren, omdat sommige oliën plastic kunnen aantasten.

    En daar heb je het - je eigen DIY roomspray om je huis op te frissen en te verwennen met heerlijke, natuurlijke geuren. Het is een leuke en gezonde manier om een gastvrije sfeer te creëren in je huis. Veel plezier met het experimenteren en genieten van de heerlijke geuren die je zelf hebt gemaakt!

Ontdek onze roomsprays

Webshop
Happy-Clean r