Playstation 4 schoonmaken

Playstation 4 schoonmaken? Hét stappenplan om dit aan te pakken.

Wanneer jouw gameconsole het geluid produceert van een laagvliegend passerende straaljager, dan is deze wellicht toe aan een schoonmaakbeurt. Wil je echter voorkomen dat je je kostbare, en voor fanatieke gamefanaten in de familie, onmisbare Playstation, Xbox of Nintendo Switch niet goed schoonmaakt of juist zelfs schade toebrengt, dan is het verstandig goed voorbereid te werk gaan. We nemen je mee in hét stappenplan om je spelcomputer en toebehoren goed -en snel!- schoon te maken.

 

De console van een Playstation stofvrij maken

Of de spelcomputer nu dagelijks uren wordt gebruikt of enkel op sporadische momenten om het gevoel van verveling te stillen; de console staat dag in dag uit stof te happen. Het is belangrijk om de omgeving van de console regelmatig stofvrij en schoon te houden, om een grondige schoonmaakbeurt te voorkomen. Als het dan toch zover is dat de spelcomputer lawaai gaat maken of zelfs trager wordt, is het tijd de console zelf onder handen te nemen. Houd er rekening mee dat ook de reiniging (net als bij andere hardware) voorzichtig en goed moet gebeuren. 


Het stappenplan voor het schoonmaken van een console

  1. Zet de spelcomputer uit en laat deze volledig afkoelen. Koppel alle kabels af. 
  2. Blaas voorzichtig het stof uit de ventilatiegaten en afsluitpoorten van de spelcomputer. Om dit stof weg te blazen kan je je eigen blaaskracht of een bus perslucht gebruiken (geen haardroger). 
  3. Haal het vrijgekomen stof weg. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een microvezeldoek of reinigingsdoekjes die speciaal voor dit doel zijn gemaakt. Kan je er met een doekje niet bij, pak dan een wattenstaafje om de stof op meer lastige plekken te verwijderen. 
  4. Haal een licht vochtig doekje (niet té nat!) over de buitenkant van de console of maak hiervoor gebruik van speciale reinigingsdoekjes. Let erop dat je geen doekjes gebruikt die te nat zijn of alcohol bevatten. 
  5. Droog de console af met een schoon microvezeldoekje voordat je deze weer aansluit.

Wees gewaarschuwd: Het is af te raden om de binnenkant van de spelcomputer schoon te maken, omdat je hiermee kans maakt dat je het binnenwerk beschadigt en je de rest van de familie moet teleurstellen omdat de console niet meer aan gaat. Ook vervalt de garantie vanaf het moment dat je de console zelf open maakt. 

Ben jij meer van de video's dan van de tekst? Bekijk dan hier onze handige how-to video hoe jij jouw Playstation het beste schoonmaakt!

 

Joysticks, controllers en headsets van de spelcomputer schoonmaken

Omdat je de console minder intensief aanraakt, is de ophoping van bacteriën en huidvetten minimaal en voldoet het in de meeste gevallen om deze enkel stofvrij te maken. Dit geldt niet voor de bijbehorende devices. Het gebeurt regelmatig dat je even in een bak chips graait om vervolgens met je joystick of controller weer door te spelen. Of denk aan de zweethanden tijdens een spannend spel. Voor de controllers en headsets zal je -voor een echt hygiënisch resultaat- grondiger te werk moeten gaan om huidvetten, zweet en bacteriën te verwijderen.

Het goed schoonmaken van je kostbare spelcomputer en devices valt of staat bij het gebruik van goede reinigingsproducten. Een goede structuur en vochtigheid zijn hierin erg belangrijk. Ben je op zoek naar hét beste reinigingsdoekje voor jouw schoonmaakactie? Maak gebruik van de handige keuzehulp van Happy Clean. Deze helpt jou snel en eenvoudig het juiste product te kiezen.  

Ontdek jouw device cleaning product

Kom erachter welke device cleaning product perfect is voor jouw situatie.

Start de keuzetool
Ontdek jouw cleaning device product