hoe maak je een afstandsbediening schoon?

Hoe maak je een afstandsbediening schoon?

De afstandsbediening gebruik je dagelijks. Je eet en drinkt mogelijk op de bank en hierdoor komen er veel bacteriën op de afstandsbediening. Over tijd blijft er van alles achter op je afstandsbediening. Dit kan een vies gezicht geven voor gasten en voor jezelf. In deze blog vertellen wij hoe je een afstandsbediening eenvoudig kan schoonmaken.

Maak een afstandsbediening voorzichtig schoon

Een afstandsbediening is (net als veel andere hardware) gevoelig voor schade, bijvoorbeeld door het gebruik van water, een te harde borstel een verstopping van zand en stof. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te reinigen. Lees hieronder verder welke reinigingsproducten je kan gebruiken om schade te voorkomen. 

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van een afstandsbediening?

  1. Een reinigingsdoekje óf een professionele schoonmaakspray
  2. Een microvezeldoek *
  3. Een zachte borstel.

* Microvezeldoeken zijn heel handig voor het schoonmaken van onder andere gevoelige hardware als toetsenborden. Zo heb je met microvezeldoeken veel minder kracht nodig omdat de microvezeldoek ook goed werkt bij een lage wrijfdruk. Daarnaast kan je het bij het gebruik van een microvezeldoek het gebruik van eventuele schoonmaakmiddelen sterk reduceren.

Let op!

  • Gebruik nooit agressieve vloeibare reinigingsproducten voor het reinigen van de afstandsbediening. Middelen zoals alcohol of chloor kunnen elektronische apparaten permanent beschadigen. 
  • Gebruik nooit een haardroger om het droogproces te versnellen. Hierdoor kan er vocht in de afstandsbediening komen wat mogelijk schade oplevert.

Een afstandsbediening schoonmaken doe je zo

  1. Borstel het stof en vuil met een zachte borstel weg
  2. Spray reinigingsmiddel op de microvezeldoek of haal het reinigingsdoekje uit de verpakking
  3. Veeg de afstandsbediening voor voorzichtig schoon, ook op de toetsen en tussen de gleufjes.

Disclaimer: Er wordt gebruik gemaakt van kwetsbare apparatuur. De DIY video’s en geschreven tips op deze pagina zijn met zorg samengesteld. Happy Clean is niet verantwoordelijk voor eventuele schade. Raadpleeg bij twijfel over de wijze van de schoonmaak altijd de instructies van de fabrikant.

Reinigingsproducten voor mijn afstandsbediening

Wil jij jouw afstandsbediening goed maar voorzichtig schoonmaken? Gebruik een Device Cleaning Wipe of spray van Happy Clean.

Bestel direct
Reinigingsproducten voor mijn afstandsbediening